Veszprémben is nagyot alkotna a Fésüs, Szelle edzőpáros

A legutóbb Budaörsön dolgozó Fésüs Irén és Szelle Dóra Veszprémben is nagyot szeretne alkotni: az ismert edzőpáros a közelmúltban állt munkába a Veszprém Röplabda Klubban. Az egyesület a következő évadban, amennyiben megkapja rá a lehetőséget, felnőtt NB I-es csapatot is szeretne indítani.

– A Veszprém RK 2017-ben alakult meg – kezdte a beszélgetést Cseresznyés Péter ügyvezető. – A fő cél először az volt, hogy a néhány évvel korábban megszűnt felnőtt férfi csapatot indítsuk újra. A fiú utánpótlással kezdtünk el dolgozni, lényegében a nulláról, és menet közben szembesültünk azzal, hogy a női röplabdára nagyobb lenne az igény a városban. 2017-ben már el tudtunk indulni a bajnokságban 5 lány és 3 fiú utánpótlás együttessel, a második évben, a tömegesítésnek köszönhetően nőtt a létszámunk, és a Veszprém Volley nevű szakosztályunk négy csapattal szerepelt a lány mezőnyben. 2018-ban összesen így már 10 lány és fiú utánpótláskorú csapatot indítottunk, több mint 100 játékossal. A 2020/2021-es évadban a Veszprém RK és a Veszprém Volley összesen 24 együttest versenyeztetett, ez mintegy 200 fiatal röplabdázót jelent, és továbbra is abban bízunk, hogy a létszámunkat növelni tudjuk. A fiatalokat 12 edző készítette fel és versenyeztette több helyszínen, főleg az iskolákban voltunk jelen. Nagy előrelépés lesz számunkra, hogy a Magyar Röplabda Szövetség által megítélt Tao-támogatásnak köszönhetően saját csarnokot építhetünk, ami a tervek szerint egy éven belül átadásra fog kerülni. Ennek köszönhetően pedig tovább tudjuk növelni az edzésszámokat. Jelenleg a terem-elfoglaltságok miatt még korlátozottak a lehetőségeink.

Az elmúlt évek sikerei után a következő szezonnal kapcsolatban még komolyabb terveket fogalmaztak meg az egyesületben.

– Nagy minőségi fejlődést várunk attól, hogy Fésüs Irén és Szelle Dóra vette át a szakmai munka irányítását – jelentette be a klub első embere. – Kétéves szerződést kötöttünk, és a fő feladatuk egy felnőtt csapat elindítása lesz, amely elsősorban az utánpótlásunkból kikerülő játékosoknak nyújt lehetőséget a további sportolásra. Szintén fontos lesz a saját edzőink képzése: elsőként a legkisebbekkel foglalkozó szakembereink tudását szeretnénk gyarapítani, és ezáltal már a legfiatalabbak edzései is hatékonyak lesznek hétről hétre.

Veszprémben arra is büszkék, hogy a náluk nevelkedett Fekete Fanni bekerült az Európa-bajnokságon szereplő U16-os válogatott keretbe, és immár Vasas-játékosként korosztályos magyar bajnoki címmel is gazdagodott az idén. A fiatal reménység nevelőedzői édesapja, Fekete Géza és Széll Zsolt voltak.

Az egyesület sportolói és edzői a nyári szünetben sem unatkoztak: négy héten át tartott az a nyári edzőtábor, amelyen összesen csaknem 100 gyerek vett részt ingyenesen. Két helyszínen tartották a klub saját, leigazolt röplabdázóinak a foglalkozásokat, és napi 2-3 tréning szerepelt a programban. Ahogy az egyesület vezetője fogalmazott, ezzel kárpótolták a gyerekeket és a szülőket a Covid-helyzet miatt kimaradt edzések miatt.

Az elmúlt hetekben nem csak a jól ismert edzőpáros tette át a székhelyét Veszprémbe, hanem több tehetséges, már a felnőtt NB I-et is megjárt, korosztályos válogatott játékos is, így a 20 esztendős Berkó Vivien, a 19 éves Orosz Bianka és a 17 esztendős Szabó Lilianna.