Ukrán négyesütőt igazolt a Vasas Óbuda

A 23 éves ukrán válogatott Yuliya Boyko az előző szezont a Himik Juzsnyij együttesében töltötte, s ő volt a csapata első számú pontfelelőse. A következő szezonban a női röplabda Extraligában szereplő Vasas Óbudát erősíti a játékos.

– Viszonylag későn, 13 évesen kezdtem röplabdázni, elsősorban azért, mert igen aktív gyerek voltam, így anyukám azt gondolta, jó lesz, ha a sportban vezetem le az energiáimat – nyilatkozta a Vasas Óbuda hivatalos honlapjánYuliya Boyko. – Elmentem egy próbanapra egy helyi edzőhöz és ottragadtam. Az első pillanattól kezdve imádtam nyerni, így amikor nyolcadikos koromban lehetőségem volt sportosztályos gimnáziumba menni, nem sokat hezitáltam. Ott már napi két edzésünk volt, de korosztályos ukrán bajnokok lettünk, nemzetközi versenyeken is jól szerepeltünk, így bekerültem az ukrán utánpótlás-válogatottba is.

A középiskola után került Juzsne városába, ahol összesen hat évet töltött, igaz, az első kettőben még nem játszott sokat – ez az időszak elsősorban a profi szintre való átállásról szólt számára. Minden nap keményen dolgozott, be akarta bizonyítani, ott a helye a pályán. Egyre nagyobb szerepet vívott ki magának. A legnehezebb a 2019/20-as szezon volt, amikor a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhettek, első ukrán csapatként. Nagyon hálás, hogy ez az élmény megadatott neki. Felbecsülhetetlen tapasztalatokat szereztünk, ráadásul ötszettes mérkőzésen megnyertük az Ukrán Kupát is.

Az előző idénnyel kapcsolatban – amikor négy szezon után először nem nyerték meg az ukrán bajnokságot – elmondta, a nagy rivális Prometeynél edzőváltás volt a korábbi idényekhez képest, ez pedig annyi plusz löketet adott nekik, hogy sikerült legyőzniük az ő csapatát a fináléban.

Gőzerővel készül tehát a női röplabda Extraliga 2021/2022-es rajtjára a Vasas Óbuda, mely legutóbb Vezsenyi Adrienn érkezését jelentette be.

Forrás és fotó: www.vasasvolleyball.hu