Ukrán és uruguayi szélső a dunaújvárosi együttesben

Vasárnap 18 órakor Budapesten, a MAFC-BME elleni mérkőzéssel folytatja küzdelmeit az Extraligában a DKSE együttese. A dunaújvárosiak a szünetben két külföldi szélső játékossal erősítették meg a keretüket.

Az egyik játékos az ukrán Pavliuk Vladyslav, aki 2000. március 29-én született Rivne városában. Mint elmondta, nagyon jól sikerült számára a beilleszkedés, és mint minden csapattársa ő is várja az extraliga folytatását. Célja, hogy hozzásegítse az együttest ahhoz, hogy minél több pontot szerezzen a bajnokságban.
A másik játékos az uruguayi Maurizcio Gutierrez, aki 1991. március 24-én született San Carlosban. Mauricio Spanyolországból érkezett, Pavliukhoz hasonlóan ő is gyorsan alkalmazkodott az új csapathoz, és nagyon élvezi az edzéseket. Arra törekszik, hogy minden meccsen a legjobbját nyújtsa, ezzel segítve a csapatot a lehető legtöbb pont megszerzésében
Hosszabb szünetet követően folytatódik a pontvadászat. Tomanóczy Tibor vezetőedző tanítványai idegenben, a MAFC otthonában játszanak.
– A szünetben az egyik legfontosabb feladatunk volt, hogy fizikálisan erősödjünk, ennek megfelelően végeztük el a megtervezett munkát. Két hét alatt két felkészülési mérkőzést játszottunk, de most már csak az Extraliga nyitó mérkőzésére koncentrálunk. Célunk, hogy a bajnokság folytatásában tudjunk szetteket és pontokat nyerni, ezzel bennmaradni az Extraligában. Január folyamán két játékost igazoltunk, akiknek a beépítése volt az egyik legfontosabb feladatunk. Az edzésmunka nem volt zökkenőmentes, hiszen több játékosunk a korosztályos válogatottban szerepelt, emellett többen, – mivel covid beteggel kontaktok voltak – karanténba kényszerültek. Többen betegséggel is bajlódtak, így heteket estek ki a munkából. Azokat az edzéseket, melyeken mindenki jelen volt igazából csak az utóbbi héten tudtam megtartani. De ezek a nehézségek azért voltak, hogy legyűrjük őket. Kezd megfogalmazódni bennem a kezdő sor, ennek ellenére ez változhat vasárnapig – nyilatkozta a szakember az egyesület honlapján.

Forrás és fotók: dseroplabda.hu