Török Kata ismét a piros-kéket választotta

A következő évadban is a magyar élvonalban láthatjuk majd Török Katát. A Vasas Óbuda bajnoki bronzérmes együttesének válogatott ütője nem titkoltan szerette volna megmutatni magát külföldön is, de végül újabb egy évre a fővárosiakhoz írt alá. A szimpatikus játékos a Vasas Óbuda honlapján avatta be az olvasókat a döntése hátterébe.

 

„Már tavaly is beszéltünk arról, hogy szeretném magam külföldön kipróbálni, idén ez még erősebben bennem volt, sőt voltak konkrét megkeresések is. Nagyon nehéz volt eldöntenem, hogy menjek vagy maradjak, elsősorban a Vasas és a nem magyarországi lehetőségek között vacilláltam. Hogy mi szólt végül a Vasas mellett? Elsősorban az új vezetőedző, Giannis Athanasopoulos személye, másodsorban pedig természetesen az, hogy továbbra is nagyon szeretek itt lenni. Összességében nézve a szezont és az ellenfeleket, a bajnokságban elért harmadik helyünk reális. A koronavírus két hullámban söpört végig rajtunk, ráadásul szurkolóink rendkívül sokat jelentő személyes támogatását is nélkülöznünk kellett majdnem a teljes idényben.  Én azt gondolom, a magam részéről mindent megtettem a sikerekért, de tudom, hogy ennél jobbat, többet is tudok. Remélem, a következő idényben, a sikeres Eb-szereplés után meg tudom mutatni, hogy még előrébb léptem” – mondta a 23 esztendős Török, aki a válogatott előtt a Vasasnak is kulcsembere volt az egész szezon során.

A következő évadban görög edzője, a Gluszakot váltó Athanasopoulosz lesz Katának és társainak, ami ugyancsak egy szép kihívás.

„Elég vonzó volt, hogy megismerjem és megnézzem, mit tud tanítani. Egyeztettünk már telefonon és személyesen is, nagyon szimpatikusak voltak az elképzelései, ezek alapján ugyanazt képviseli, amit én. Az első beszélgetésünk egyik első gondolata az volt, számára mennyire fontos a csapategység, és ahogy már mondtam, szerintem is ez az alapja mindennek. Hasonlóan gondolkozunk, szinte azonnal megvolt köztünk az összhang. Ő is szerette volna, hogy maradjak, szeretne velem dolgozni, megvannak a céljai, kíváncsian várom, mit hoz ki belőlem” – tette hozzá az interjúban Török Kata.

 

Fotó: vasasvolleyball.hu