Toma Sándor elhagyja Miskolcot

Négy év után távozik Toma Sándor, a DVTK női röplabda csapatának vezetőedzője. Az Extraliga nyolcadik helyezettjénél még vannak kérdőjelek a jövővel kapcsolatban, de az már biztos, hogy új szakvezetője lesz az együttesnek.

 

Az egyesület honlapjának írása szerint 2017. júliusában, hosszú szünetet követően csatlakozott újra a női röplabda szakosztály a DVTK-családhoz, amely együttes felnőtt csapatának vezetőedzője és az utánpótlás szakmai igazgatója Toma Sándor lett. Az akkor 45 éves szakember a nulláról építette fel a diósgyőri röplabdázás jelenkori történelmének új csapatát, mindezt helyi kötődésű játékosokkal. A 2017/2018-as bajnoki idényben az NB II.-ben indult el a DVTK, a bajnokság végén pedig az osztályozót megnyerve sikerült kiharcolnia az együttesnek az NB I.-ben való indulás jogát.

Toma Sándor irányításával a 2018/2019-es bajnoki évadban az 6. helyen végzett a csapat az NB I.-ben, majd a 2019/2020-as idényben az alapszakasz második helyére küzdötte fel magát az együttes, nagy esélyekkel várva a rájátszást. A berobbanó koronavírus-járvány miatt azonban félbeszakadt a bajnokság.

A Magyar Röplabda Szövetség felkérésének eleget téve a 2020/2021-es idényt a legmagasabb ligában, az Extraligában versenyezhetett a DVTK. A rájátszásban sajnos sérülések egész sora sújtották a csapatot, így nem sikerült meghosszabbítani az Extraliga-tagságot. A felnőtt csapat eredményei mellett Toma Sándornak komoly érdemei vannak abban, hogy az elmúlt években a DVTK égisze alatt minden korosztályban sikerült elindítani utánpótlás csapatot a különböző bajnokságokban, így ma már közel száz leány vallhatja magát diósgyőri röplabdázónak.o

Toma Sándor a 2021/2022-es szezontól máshol folytatja a szakmai tevékenységét, információink szerint egy Extraligás klubnál vállal majd munkát. Még nem tudni, hogy a miskolci röplabdázókat az új évadban az Extraligában vagy az NB I.-ben láthatjuk majd, de úgy tudjuk, hogy a vezetőedzői posztra a legutóbb Székesfehérváron tevékenykedő Farkas Mihály a fő jelölt.

Fotó: DVTK.eu