Tettamanti Virág az MTK-ba szerződött

Tettamanti Virág a női röplabda Extraligában szereplő MTK Budapest együttesében folytatja pályafutását.

– Egyrészt a több játéklehetőség reményében választottam az MTK-t, másrészt a szakmai stáb miatt – nyilatkozta Tettamanti Virág a csapat Facebook-oldalán. Csupa jót hallottam Mátéról és Krisztiánról is, úgy érzem, sokat fejlődhetek a kezeik között.

Tettamanti Virág Gödöllőn sajátította el a röplabdasport alapjait, junior bajnoki ezüstérmet szerzett a GRC-vel, és a korosztályos válogatottaknak is meghatározó tagja volt.

– Nagyon pozitív, mosolygós embernek tartom magam, ami sokat segít a pályán, és a blokk-kiérésem is sokat gyorsult az elmúlt évben – ennek nagyon örültem, mivel egy center esetében ez rendkívül fontos – tette hozzá. – De például a támadásban, különösen az ütőerő tekintetében még bőven van hova fejlődnöm.

Az alig 20 éves játékos 2020 nyarán a Vasasba igazolt, és átesett az extraligás tűzkeresztségen.

– Mindenért nagyon meg kell dolgozni, minden egyes edzésen száz százalékot kell nyújtani – mentálisan és fizikailag egyaránt – szűrte le az előző szezon tanulságait csapatunk legújabb igazolása – hangsúlyozta. – Eleinte ez sok nehézséget okozott, nagyon rá is görcsöltem, ami tovább nehezítette a dolgomat. Idővel aztán megtanultam ezt kezelni, és felszabadultan tudtam játszani.

A fővárosi csapatnál történt korábbi változásokról ITT olvashatnak bővebben.

Forrás: facebook.com/MTKnoiroplabda

Fotó: https://mtk.hu/szakosztalyok/roplabda