Teljesült a balatonfürediek álma

A két mérkőzés láttán talán nem is akkora meglepetés, az előzetes esélylatolgatások alapján azonban mindenképpen nagy bravúr, hogy a Szent Benedek Balatonfüred együttese jutott be az MVM női Magyar Kupa döntőjébe, miután kettős győzelemmel felülmúlta a címvédő Fatum Nyíregyháza gárdáját. A hétfői 3:0 után a péntek esti, szabolcsi visszavágó sok szempontból érdekesnek tűnt, és a fürediek bebizonyították, hogy egységes, erős csapatot alkotnak. Nem elégedtek meg azzal, hogy kivívták a fináléba kerülést, még a 3-2-es diadalt is kiharcolták.

A Szent Benedek honlapján a vezetőedző és két játékos osztotta meg gondolatait a sportkedvelő olvasókkal.

Dejan Desnica vezetőedző: Egy rendkívül nehéz perióduson van túl az egész csapat, nagyon keményen megdolgoztunk ezért a sikerért. December 26-án hat emberrel kezdtünk el dolgozni, most is van még hiányzónk, de minden nap az lebegett mindenki szeme előtt, hogy szeretnénk bejutni a Magyar Kupa döntőjébe. Ez az álom volt az, ami erőt adott és átlendített minden nehézségen. El akartuk hinni, hogy meg tudjuk csinálni. Elhittük, meg tudtuk csinálni és itt vagyunk.Történelmet írtunk ezzel a döntőbe jutással, de ezzel még nem fejeztük be a munkát. Minden lánynak a csapatból, mindenkinek a stábból és a klub vezetőinek köszönöm, hogy ilyen fantasztikus sikert érhettünk el.

Milena Koprivica: Szeretnék gratulálni a csapatomnak és a természetes ellenfelünknek is, remek mérkőzés volt és mindkét csapat nagyon jól röplabdázott. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy egy igazi csapatként játszottunk, és amikor nehéz volt a pályán, egymást segítettük át. Sokra hivatott lányok vannak Balatonfüreden és egy remek stáb, amelyik segít abban, hogy sikeresek legyünk. Nagy és történelmi sikert értünk el, de még van bőven feladatunk.

Fáth Kinga: Amikor 5 éve idejöttem NB II-be Balatonfüredre játszani, egy hihetetlen álomnak tűnt amit ma elértünk. A klub vezetése töretlenül hitt abban, hogy az álmaink megvalósulhatnak. Köszönöm nekik a hitet és a csapattársaimnak, a stábnak hogy minden nehézséget leküzdve csapatként jutottunk döntöbe. A mai nap még az örömé, de holnaptól teljes erővel a folytatásra koncentrálunk, mert nagyon sok feladat vár ránk még a szezonban.

MVM női Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:

Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA 2:3 (–28, 22, 19, –11, –12)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 492 néző. V: Horváth M., Bátkai-Katona.
FATUM: Milanova 4, Radosová 29, Lászlop 10, Bogár 5, Vaida 20, Bodovics 5. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. Megbízott edző: Pampuch Csaba.
SZBRA: Koprivica 18, Iosia 4, Szavovics 9, Vacsi 10, Sztijepics 17, Kiss G. 10. Csere: Fáth (liberó), Jimerson 12, Dimitrics, Szerényi, Lekics. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Továbbjutott: a Szent Benedek kettős győzelemmel (6:2-es játszmaarány)

Fotó és forrás: szbbra.hu