Tehetséggondozó programot indít a BRSE!

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elkötelezett a minőségi utánpótlás nevelés mellett, stratégiai célként határoztuk meg, hogy hosszú távon az Akadémián nevelkedett sportolók adják a hazai – és nemzetközi porondon is sikeres felnőtt csapat gerincét.

Az infrastruktúra adott, a szükséges eszközállomány az elmúlt évek beruházásai biztosították, míg a humánerőforrást folyamatosan fejlesztjük, edzőinknek heti szinten tartunk képzéseket, hogy naprakész tudás birtokában dolgozzanak – írja a BRSE Facebook oldala. A szilárd alapokat megteremtettük, így megérett az idő, hogy a mennyiségi képzést, eltoljuk a minőségi képzés irányába!

Első lépéseként, októbertől tehetséggondozó programot indít a klub, melynek keretében először a 2005, 2006, 2007. évben született sportolók közül került kiválasztásra 8 játékos, akik e “pilot projekt” részesei lesznek.

Az első hónapok tapasztalatait leszűrve, decemberben az erre hivatott grémium értékeli a folyamatokat és dönt a folytatás feltételeit illetően.

Élsportolókat nevelünk, akiknek kimondott célja, hogy profi röplabdázók legyenek! A tehetséggondozó programban részt vevő sportolók speciális felméréseken vesznek részt, a jelenkor legmodernebb technológiájával, országosan is elismert szakemberek monitorozzák teljesítményüket. A reggeli edzéseken kiemelt szerepet kap a prevenció, amit gyógytornász irányít, valamint a posztspecifikus egyéni képzés. Azt kívánjuk elérni, hogy rang legyen bekerülni a programba, hosszú távon pedig ösztöndíjban részesíthessük a kiválasztottakat – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A viharsarkiak a hétvégi előkészületi tornán a harmadik helyen végzetek.

Forrás és fotó: facebook.com/roplabda