Szeretek nyerni, és ez a legnagyobb motivációm

Dékány Bernadett ismét hazatért, és a női röplabda Extraligában szereplő Fatum-Nyíregyháza együttesében folytatja pályafutását. A 76-szoros válogatott szélső ütő franciaországi légióskodását követően igazolt vissza Magyarországra. A jobbkezes játékos pályafutását a Vasasban kezdte, és eddigi sportkarrierjének jelentős állomása volt Olaszország, ahol több neves klubban is játszott. Az új kihívást a magyar bajnoki címvédő és a Bajnokok Ligája főtábláján induló szabolcsi együttes jelenti. 

– Őszintén szólva nem volt sok időm gondolkozni, hiszen nagyon hamar kaptam a megkeresést a Fatum Nyíregyházától – árulta el honlapunknak Dékány Bernadett. – Nem is kellett sokat töprengeni azon, hogy döntsek. Követtem az együttes eredményeit, és nagyon szimpatikusnak tűnt a csapatszellem, ahogy együtt működtek a pályán és ez csapatsportnál egy nagyon fontos szempont. Mindig is szerettem külföldön játszani, és ez nem is fog változni, amíg röplabdázom. Egy olyan lehetőség azonban, hogy Bajnokok Ligáját játsszak, nem sűrűn adatik meg, így ez még jobban megerősítette a döntésemet. Ezen felül az is komoly cél, hogy a bajnokságban is remekeljünk, esetlegesen megvédjük a bajnoki címet, ami valóban nem lesz egyszerű, hiszen a magyar bajnokság évek óta elég magas színvonalat képvisel, és több csapat is helyt tud állni nemzetközi szinten is. Nagyon jól éreztem magam Cannes-ban, de sajnos nem úgy alakult a szezon, ahogy terveztük és a vírushelyzet sem segített igazán, de összességében pozitív élményekkel távozom Franciaországból.

Dékány Bernadett az elmúlt heteket a pihenés és a feltöltődés jegyében élte meg.

– Igaz, még nyár közepe van, de lassan kezdjük a felkészülést és meglesz a kellő motiváció és idő, hogy megkapjuk a kellő edzsmennyiséget és jó formában kezdjük a bajnokságot – folytatta a válogatott sportoló. – Mindenképpen szeretnék fejlődni a hiányosságaimban és még stabilabb játékossá válni. Fontos célom, hogy teljesítményemmel és edzésmunkámmal segíteni tudjam a csapatot a siker elérése érdekében. Szeretek nyerni és ez a legnagyobb motivációm. A nyaram nem is telhetne jobban, hiszen egy hónapot töltöttem a francia rivieran. Horvátországban is sikerult egy hetet pihenni,  illetve rengeteg időt töltök a Balatonon a családommal és barátaimmal.