Szabó Alpár: Könnyű volt meghozni a döntést

Hat év után visszatért Magyarországra a válogatott center, Szabó Alpár, aki nevelőklubjával, a Kecskeméti RC-vel kötött szerződést. A volleypress.hu ennek apropóján szólaltatta meg a német Bundesligában is bizonyított játékost.

Mint ismert, a Kecskeméti RC a minap jelentette be új szakmai stábját, valamint játékoskerete is megújult. Az érkezők táborát erősíti például Tomanóczy Bálint és Gebhardt Áron mellett Szabó Alpár is, aki előbb a finn Vantaa Ducks, majd az egyaránt német Herrsching és Bühl játékosa volt a Bundesligában.

Volt-e más megkeresésed Magyarországról, könnyű volt-e igent mondani a Kecskemétnek?

Itthonról nem volt más megkeresésem, külföldről igen, négy is. Ha lett volna más magyar csapattól ajánlatom, akkor sem mentem volna máshová, hiszen egy korábbi interjúmban ki is jelentettem, hogyha egyszer hazatérek, akkor csak a Kecskemét jöhet szóba. Ez, hogy így alakult, most minden szempontból a legjobb volt, könnyű volt meghozni a döntést.

Külföld opció volt még a csapatkeresés alkalmával?

Ugye az én német csapatom, a Bühl, megszűnt, pedig hosszú távon, egészen konkrétan öt évben gondolkodtunk. Azt az időszakot még biztos, hogy ott töltöttem volna, ez volt a terv, még a decemberi megbeszélésen is. Aztán sajnos megszűnt a klub. Ezek után is még külföldben gondolkodtam, de a Bundesligában szerettem volna maradni. Viszont amikor megszűnt a Bühl, addigra a többi csapat már kész játékoskerettel rendelkezett. Szóval Németországban maradtam volna, a többi nem igazán volt vonzó a számomra.

Hogyan értékeled az elmúlt éveket, amelyeket külföldön töltöttél? Sikerült a saját elvárásaidnak megfelelni, esetleg maradt benned hiányérzet?

Én mindenképpen elégedett vagyok, ami velem történt az elmúlt időszakban légiósként, egyáltalán nincs hiányérzetem.

Mennyire követted figyelemmel az Extraliga legutóbbi idényét?

Néztem a meccseket, köszönhetően a Hunvolley TV-nek, ami sokat segített ebben, már ha volt szabadidőm.

Új csapatot épít a Kecskemét, kicserélődött a szakmai stáb és játékoskeret egyaránt. Beérhet a munka már idén, vagy inkább két-három év múlva lehet ennek komoly foganatja?

Én azt gondolom, hogy Kecskeméten az edzők és a vezetők is hosszabb távon gondolkodnak, de abban biztos vagyok, hogy már idén is beérhet a munka, habár van három-négy-öt erős csapat a bajnokságban. Sikerült úgy alakítani a keretet, hogy mindenki elégedett legyen az eredményekkel. Szóval igen, hosszú távon gondolkodnak a klubnál, de szerintem rövid távon is lesz eredmény.

Fotó:

https://images.app.goo.gl/mBEL99hCRPZorGES8