Rangadót nyert és dobogóra lépett a MAFC

A férfi Extraliga 11. fordulójában hazai pályán nyert rangadót a MAFC-BME a Kazincbarcika ellen, és sikerével fellépett a dobogó harmadik fokára. A játéknap másik nagy győztese a listavezető Pénzügyőr volt, amely dunaújvárosi sikerével és a kaposváriak váratlan vereségének köszönhetően immár 8 pont előnnyel áll az élen. A debreceniek egymás után harmadszor nyertek idegenben, ezúttal a Kecskemét otthonában diadalmaskodtak nem mindennapi csata végén 3:2 arányban.

 

NEM ADOTT ESÉLYT A KISTEXT A KAPOSVÁRNAK

A hét közben edzőváltáson átesett Kistext az elejétől a végéig kézben tartotta az irányítást, és az előzmények ismeretében meglepetésre 3:0 arányban győzött a második helyen álló Fino Kaposvár ellen. A vendégek az első és a második szettben 21-21 pontig jutottak, és a harmadik játszmában is csak keresték önmagukat. A lelkes házigazda fontos három ponttal gazdagodott a 63 perces mérkőzésen. De Bairros és Reffatti 15-15 ponttal járult hozzá a sikerhez. A somogyi gárda legeredményesebb játékosa Sandoval Rojas volt 13 ponttal.

NEM AKÁRMI: KECSKEMÉTEN IS NYERT A DEBRECEN!

Rangadóra készült a Debrecen Kecskeméten, és nem is maradt el a végletekig kiélezett, öt szettes összecsapás – és a végén a meglepetés sem. Az első szettet a hajdúságiak nyertek, majd egyenlített a KRC. A harmadik játékrészben egyértelműen a DEAC akarata érvényesült a pályán, aztán újra a házigazda következett. Az ötödik, mindent eldöntő, rövidített játszmában még tovább fokozódtak az izgalmak. 5:8-nál cseréltek térfelet a csapatok, 14:14 után viszont Fazekas két megmozdulása eldöntötte a győzelem sorsát. A Debrecen 119 perces ütközet végén nyert, és egymás után harmadszor tudott idegenben győzni. Cesar Coelho 32, Fazekas 21, Almora Nunez pedig 17 pontot szerzett. A kecskeméti együttesben Argilagos 37 pontja sem volt elég az üdvösséghez.

NEM HIBÁZOTT A PÉNZÜGYŐR DUNÚJVÁROSBAN

Újabb győzelmet aratott a Pénzügyőr a bajnokságban. A listavezető a sereghajtó Dunaújváros vendégeként nyert 68 perces küzdelem végén három szettben. A hazaiak az első és a harmadik játszmában is 22 pontig jutottak. A fővárosi együttesben Da Silva 8, Majoros 6 pontot gyűjtött, a túloldalon pedig ismét csak Pavliuk volt a legeredményesebb 20 egységgel.

JOBBAN HARAPOTT A MAFC-BME

A harmadik helyen álló Kazincbarcika a MAFC-BME otthonában lépett pályára, és már az első szettben kiderült, hogy ezen a délutánon a fővárosiak jobban harapnak. A házigazda az első szett megnyerése után még rátett egy lapáttal, és a szoros kezdést követően 25:19 arányban jobbnak bizonyult. A harmadik játékrészben is a MAFC diktálta a tempót, és 20:13 után már nem volt visszaút a borsodiak számára. A VRCK sorsát Gomez Galvez foghatatlan nyitásai pecsételték meg. A 71 perces találkozón Lescay 13, Csoma pedig 10 pontot szerzett, a vendég oldalon Szabó D. és Ciupa 7-7 egységig jutott.

Férfi Extraliga:
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 19, 16)
Budapest, Folyondár utca, 100 néző. V: Jámbor, Sík.
MAFC: Gálvez 9, Godoi 9, Lescay 13, Csoma 10, Krupánszki 8, Eke 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence. Vezetőedző: Nagy Péter.
VRCK: Moraes 4, Páez 1, Ciupa 7, Juhász 3, Szabó D. 7, Blázsovics 1. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Bibók 4, Péter B., Péter M., Árva 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Dunaújvárosi KSE – Pénzügyőr SE 0:3 (-22, -19, -22)
Dunaújváros, 120 néző. V: Árpás, Varjasi.
DKSE: Hatvany 3, Laczi 8, Kisházi 2, Pavljuk 20, Gutierrez 3, Farkas 2. Csere: Szabó (liberó), Gőczi 4, Sümegi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
PÉNZÜGYŐR: Rása 2, Magyar 3, De Sousa 3, Gacs 5, Kovács Z. 5, Kiss D. 4. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V. 5, Solti 4, Majoros 6, Pedro 8, Tordai 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Kecskeméti RC – Debreceni EAC 2:3 (–23, 18, -22, 19, -14)
Kecskemét, 200 néző. V: Tillmann, Adler.
KECSKEMÉT: Sidiropoulos 1, Fundora 22, Baserio 8, Argilagos 37, Gebhardt N. 9, Tomanóczy 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
DEAC: Almora 17, Tóth A. 4, Cesar Coelho 32, Remete 4, Fazekas 21, Bagics 3. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Kiss I. Vezetőedző: Fodor Antal.

Kistext – Fino Kaposvár 3:0 (21, 21, 15)
Budapest, Szilágyi utca. V: Mezőffy, Halász.
KISTEXT: Gönczi 6, Bokor 3, de Bairros 15, Reffatti 15, Makarov 7, Török. Csere: Bán, Lassu (liberók), Szabó M. 4. Vezetőedző: Bunda Olivér.
FINO: Ouyachi 3, Garchet 2, Hubicska 5, Sandoval 14, Iván B. 5, Bögöly 7. Csere: Bozóki (liberó), Radovics 1, Kiss M., Vasquez 1, El Azhari 2. Megbízott edző: Demeter György.

Fotó: Pénzügyőr SE, forrás: hunvolley.hu