Pesti Marcell Hollandiában is a csúcsra tör

Egy évvel ezelőtt választotta a légiós életet, és a Szlovéniában lejátszott szezon után Hollandiába igazolt. A 2000-es születésű, 195 centi magas Pesti Marcell az OK Hoce együttesét követően az Amysoft Lycurgus Volleyball élvonalbeli alakulatának ajánlatára bólintott rá, és az elmúlt hétvégén dupla győzelemmel kezdte meg a pontvadászatot. 

 

A kiváló feladó-átló a kecskeméti évek után a szlovén ligában is letette a névjegyét. Az újabb kihívást Hollandia jelenti, azon belül is az elmúlt évadban bajnoki második és kupagyőztes Lycurgus csapata. A groningeni gárda története során háromszor  nyert bajnokságot és háromszor kupát, és a nemzetközi porond sem ismeretlen számára. A fiúk az elmúlt hétvégén kezdték meg bajnoki szereplésüket: a dupla forduló első felvonásaként idegenben verték meg 3-0-ra a ZVH Volleyballt, másnap pedig hazai pályán nyertek négy szettben, ezer néző előtt a Bielderman Koetsier ellen. A csapat ezzel a tabella éléről várja a folytatást.

 

–  Azért választottam ezt a klubot, mert nagyon profi körülményeket biztosítanak – válaszolta érdeklődésünkre Pesti Marcell. – Nagyon tetszett az éves tervük a következő szezonra, és láttam benne a fejlődési lehetőséget. Az első hetek alatt felvázolták a teljes programot a szezonra, rengeteg edzés és edzőmérkőzés volt. Nagyon pozitívan éltem meg a felkészülést. Mindig a maximumot szeretném nyújtani, és a legmagasabb szinten játszani a mérkőzéseken.

– Mit várnak el tőled és te mit vársz el magadtól? 

– Mondhatnám a bajnoki es a kupagyőzelmet, ami persze így is van, de elsősorban azzal lennék elégedett a szezon végén, ha a fejlődésemet (beleértve a játékomat és a mentális fejlődésemet is) ki tudom maxolni, és csapatként érjük majd el a céljainkat a társakkal, sérülések nélkül.

– Hogy érzed,mennyire szolgálta a fejlődésedet az elmúlt szezon, milyen a légiós élet?

– Az előző szezon jó kezdőlépés volt a karrierem szempontjából, mert nagyobb terhet raktak rám a szlovén csapatnál, mint a többi játékosra, amihez hozzá kellett szoknom. Nagyon tetszik a légióskodás, hiszen mindig egy új környezetben, új emberekkel körülvéve kell beilleszkedni, és egy új kultúrat megszokni, ami emberileg is sokat fejleszt rajtam.

– Milyen terveid, céljaid vannak a röplabdával? 

– Hosszú távon az a célom, hogy mindig a legmagasabb szinten játsszak abban a klubban, ahol bizalmat szavaznak nekem. Fiatal vagyok, még a légiós karrierem elején járok, de mindig a maximumot fogom adni.

– Mennyire követed az itthoni híreket, mit jósolsz a magyar férfi bajnokság eredményeivel kapcsolatban

– Követtem az igazolásokat, de nehéz lenne megmondani, mi lesz az otthoni szezon vége.