Olaszországba készülnek a nyíregyházi lányok

Január 18-án vívja idei első Bajnokok Ligája találkozóját a Fatum Nyíregyháza. A magyar bajnoki címvédő lányok Olaszországba, a BL címvédőjéhez utaznak. A csapat még három mérkőzést vív a legrangosabb nemzetközi kupában.

Pár hete a világ jelenlegi legjobb csapata ellen lépett pályára a női röplabda Bajnokok Ligájában a Fatum Nyíregyháza. A lányok az olasz Imoco Conegliano ellen játszhattak, és tisztességesen helytálltak. Az új év első nemzetközi meccsét a sztárcsapat ellen vívhatja Németh Szabolcs együttese, amely január 18-án Olaszországban lép pályára
– Az már az első kör után látszik, hogy a lengyel és olasz csapat kiemelkedik a csoportból, utóbbi a végső győzelemre is esélyes, míg a Chemik is ott lehet a legjobb nyolc között. A szerb gárda ellen viszont reális esélyünk van arra, hogy az utolsó meccset követően győztesen hagyjuk el a pályát – mondta Németh Szabolcs vezetőedző a klub honlapján.
Az Imoco eddigi mindhárom BL meccsét megnyerte a csoportban, és még játszmát sem veszített. A legtöbb pontot Kathryn Plummer szerezte eddig az olaszoknál, őt választották a nyíregyházi meccs legjobbjának is. A szabolcsiaknál Ralitsa Vasileva és Nikola Radosová rendelkezik a legjobb mutatókkal a Bajnokok Ligájában. Februárban további két nemzetközi meccs vár a társaságra, harmadikán a lengyel Chemik Police, 15-én a szerb Zok Ub érkezik Nyíregyházára.

Forrás és fotó: fatumnyiregyhaza.hu