Nyíregyházán rajtol az U16-os Európa-bajnokság

Az U16-os magyar női röplabda-válogatott szombaton megkezdi szereplését a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, Nyíregyházán.

A magyar csapat a torna nyitánya előtti napon sajtótájékoztatót tartott a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol Kőnig Gábor szövetségi edző mellett a válogatott két játékosa, Tóth Sára és Vértes Szonja csapatkapitány felelt az újságírók kérdéseire. Rajtuk kívül az MRSZ főtitkára Ludvig Zsolt és a rendező város képviseletében Kőhalmi Richárd vett még részt az eseményen, amelyen kiemelték, hogy – követve az eddigi hagyományokat – Nyíregyháza is minden tekintetben szeretne méltó házigazdája lenni az Európa-bajnokságnak.

Ami pedig a magyar csapatot illeti: a válogatott igyekszik a lehető legtöbbet kihozni magából csoportjában, amelyben igazi nagyágyúk szerepelnek, hisz az oroszok, a törökök és a lengyelek is ide kaptak besorolást, de a csehek és a belgák is jó játékerőt képviselnek.

A játékosok kiemelték: fontos számukra, hogy hazai közönség előtt röplabdázhatnak és remélik, hogy minél több szurkoló buzdítja majd őket a lelátón, a Continental Arénában!

A magyar válogatott Eb-mérkőzései (Nyíregyháza, Continental Aréna):

Július 10. szombat, 17:30 Magyarország–Csehország
Július 11. vasárnap, 17:30 Magyarország–Belgium
Július 12. hétfő, 17:30 Magyarország–Lengyelország
Július 14. szerda, 17:30 Magyarország–Törökország
Július 15. csütörtök, 17:30 Magyarország–Oroszország

Forrás: hunvolley.hu