Női EB: az olaszok ellen készül a Kaposvár belga centere

Belgium válogatottja a negyedik helyen jutott tovább a női röplabda Európa-bajnokság A-csoportjából, és a nyolcaddöntőben az olaszokkal találkozik majd. A belga keret tagja az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás együttesének centere, Nathalie Lemmens, aki honlapunknak elárulta: nem ők az esélyesek, de a kieséses szakaszban bármi megtörténhet.

A 26 esztendős, 192 centi magas, ötszörös belga bajnok játékos legutóbb a francia élvonalban szerepelt, előtte pedig a német első osztályban is letette a névjegyét. Lemmens a belga válogatottal dolgozott a nyáron, majd bekerült az Európa-bajnokság keretébe is. A csapat az A-csoportban vívott meg öt mérkőzést: Azerbajdszán és Bosznia-Hercegovina ellen 3-0 arányban, az orosz együttes ellen pedig 3:2 arányban győzött. A szerbektől három, a franciáktól pedig négy szettben kaptak ki, így végül a negyedik helyen zárták a küzdelmeket. Ez azt jelenti, hogy a nyolcaddöntőben a C-csoportban első Olaszország lesz az ellenfél, hétfőn 17 órától Belgrádban.
– Nem teljesen az történt a csoportkörben, amire számítottunk: szerettünk volna előrébb végezni a negyedik helynél, hogy nagyobb esélyünk legyen a továbbjutásra a nyolcaddöntőben. Azt reméltük, hogy elérjük a második vagy a harmadik helyet, de ez sajnos nem sikerült. Ezek után Olaszországgal kell szembenéznünk, amely az egyik legjobb csapat ebben a mezőnyben. Rólunk közismert, hogy egy igazán harcos válogatott vagyunk, küzdünk az elejétől a végéig, nem adjuk fel, amíg le nem fújják a meccset. Ha tiszta fejjel és lélekkel, illetve jó hangulatban játszunk, bármi megtörténhet – mondta honlapunknak a center,akinek Magyarországra szerződéséről korábban már beszámoltunk.