Németh Anett: győztes rangadó a német élvonalban

Magyar rangadót rendeztek a hétvégén a német női élvonalban! Németh Anett csapata, a Potsdam 3:0 arányban győzött Pallag Ágnes és Hollósy László vezetőedző együttese, a Suhl ellen. Honlapunk a 20 pontig jutó Németh Anettet kérdezte.

Hogy értékeled a hétvégi rangadót, milyen volt a mérkőzés, hogy élted meg a győzelmet ?

A hétvégi rangadót vártam már, hiszen Pallag Ágnesék ellen játszottunk, és mindig jó élmény ismerőssel találkozni, még ha egymás ellen is játszunk. Tudtuk, hogy a Suhl egy erős csapat, de mindenképpen a győzelem volt a célunk. Egy nehéz és szoros mérkőzés volt, és a csapatunk minden szempontból jól teljesített, így sikerült három szettben nyernünk, aminek nagyon örülünk.

Hogy érzed magad Németországban, milyen a csapat, milyen a bajnokság?

Németországban jól érzem magam nagyon, a csapatunk is jó, a pályán és pályán kívül is megértjük egymást, és a bajnokság színvonala is nagyon magas. Örülök, hogy ilyen környezetben játszhatok és edzhetek, mert ez maximálisan szolgálja a fejlődésemet.

Mik lehetnek a.reális célkitűzések a szezon végére ?

Volt december végén néhány változás a keretünkben, úgyhogy most össze kell állnia újra a csapatnak, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk, es a fő célkitűzés a legjobb négybe jutni. Egyébként szeretnénk akár egészen a döntőig elérni, és ott pedig már bármi megtörténhet. De addig is mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, hogy az alapszakaszt minél jobb helyen zárjuk – zárta gondolatait a 22 esztendős, 188 centi magas átló.

A találkozó MVP-elismerését a hazaiak közül a szintén magyar válogatott Pallag Ágnes érdemelte ki. A Suhl 13 mérkőzésen szerzett 26 pontjával a tabella második helyén áll az éllovas Stuttgart mögött, a Potsdam pedig 11 meccset játszott, és 23 pontjával a negyedik helyről várja a folytatást.

Fotók: sc-potsdam.de