Nem vállalta a nemzetközi indulást a Fino

Csak a férfi röplabda Extraligában lép pályára a következő szezonban a Fino Kaposvár, az együttes ugyanis visszalépett a CEV és a Challenge Kupától is.

– Egyelőre még sok a kérdőjel a jövőt illetően a Fino-Kaposvár extraligás férfi röplabdacsapatánál, de ami tényként könyvelhető el: egészen biztos, hogy a következő, 2021/2022-es bajnoki évadban is az argentin Ruben Adrian Wolochin, Demeter András György edződuó irányítja a legutóbbi szezonban mind a bajnoki sorozatban, mind pedig a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett somogyi társulatot – írta a Sonline.hu.

A távozók: Keen Cameron Illés (UCV Holding Graz), Horváth Kristóf (francia II. osztály, Saint Nazaire), Kalmár Ákos, Ilia Makarov (Bp. Kistext SE), Vitalij Melnikov (hazatért), Denys Veletsky, Kulcsár Adrián (MÁV Előre SC-Bericap).

– Az előző szezonban kaposvári színekben szerepelt, 210 cm-re nyúlt marokkói Hamza Ouyachi továbbra is marad a Fino színeiben – mondta a portálnak Geiger András, a klub egykori legendás játékosa, aki az átigazolásokat intézi. – A tervek szerint egy kubai és egy indiai center lesz a társa, csak nagy kérdés, mikor engedik majd el őket a hazájukból; lehet, hogy javában tart már a bajnokság, amikor csatlakozni tudnak.

Ahogy arról már korábban a volleypress beszámolt egy bosnyák feladó-átlót várnak még: a 23 éves Marko Milovanovics személyében. Somogyban folytatja pályafutását a debreceni Hubicska Patrik.

Változik a Fino Kaposvár szakmai stábja is, az ügyvezető Kulcsár Tibor lemondott; a gazdasági ügyekkel Víg Attila sportigazgató foglalkozik. Ugyancsak távozik az argentin erőnléti edző Carlos Alberto Propato. Vagy Csik Olivér helyettesíti majd, vagy szintén Argentínából érkezik egy másik erőnléti tréner.

A Kaposvár a következő szezonban hiányozni fog a nemzetközi kupaporondról, ugyanis gazdasági megfontolásból nem indulnak sem a CEV, sem pedig a Challenge Kupában.

Forrás és fotó: Sonline.hu