Mészáros Dömötör elköszönt a röplabdától

Páratlan pályafutás végére tett hivatalosan is pontot Mészáros Dömötör. Az 1976-os születésű, korábbi válogatott ütő, aki karrierje során számos országban megfordult és le is tette a névjegyét, közösségi oldalán jelentette be, hogy valami újba fog. Honlapunk úgy tudja, hogy Döme az autósport felé veszi az irányt.

A kaposvári nevelésű klasszis a helyi csapatban elért magyar sikerek után az olasz élvonalba szerződött, ahol azonban az első mérkőzésén súlyos sérülést szenvedett. A pályafutás azonban a felépülés után folytatódott, nem is akárhogyan. A 92-szeres válogatottságig jutó Döme többek között Oroszországban és Görögországban is megfordult a későbbiekben, a magyar közönség pedig a Sümeg, a Kazincbarcika és legutóbb a Dunaferr színeiben láthatta őt.

 

Mészáros Dömötör az alábbi posztban búcsúzott el szeretett sportágától:Drága RÖPLABDA!

Itt az idő, hogy te meg én közel 30 év után elengedjük egymás kezét. Ne félj ez csak átmeneti,mert mindent amit adtál nekem én is szeretném megmutatni és átadni majd az utánam érkezőknek. Nálad ragadtam meg, valahogy te foglaltad le a figyelmem, valahogy azt akartad tőled tanuljak és lehetőségeket nyiss a számomra,hiába csináltam melletted még legalább négy vagy öt másik sportot. Mert elképzeltem, hogy a világ legjobbjaival játszok, VHS videókazettán néztem a nagy sztárokat, lestem minden mozdulatukat és edzésen próbáltam utánozni őket több kevesebb sikerrel. Vagy amikor fent maradsz hajnalig, hogy megnézd az Atlanta olimpiai döntőt Olaszország és Hollandia között. Akkor döntöttem el szeretnék én is ott lenni, ellenük szeretnék játszani. Kevesen hitték el sőt ki is nevettek de te akkor is kitartottál mellettem amikor néha azt éreztem feladom. De szerencsére nem így lett. Megtapasztalhattam általad mi az igazi profizmus,nyelveket tanítottál nekem,világot jártam be veled és új embereket ismerhettem meg. Eljuttattál a világ legerősebb bajnokságába a világsztárokhoz akikről addig csak álmodtam: Bernardi(évszázad játékosa), Gardini, Tofoli, Zorzi, Papi(mio giocatore preferito), Gravina, Fomin, Vullo, Bas van de Goor, Zwerver, Vermilio, Cisolla, Boninfante, Casoli, Giba, Gustavo, Bovolenta(RIP), Mike van de Goor, Görtzen, Zagumny, Nowak, Gruszka, Bellini, Galli, Swiderski, Zlatanov, Padovani, Bracci, Basso, Tovo, Cavallini, Savani(altro giocatore preferito), Gavotto, V.Gribic(fogunk még horgászni együtt), N.Gribic, Kosarev, Sartoretti, Kooistra, Yakovlev, Kazakov, Shulepov, Pasinato(RIP) Cantagalli, Meoni, Sergio(spiderman), Dante, Murillo, Anderson, Milijkovic, Held, Bovolenta(RIP) Milinkovic, Vujevic, Mester, Boskan, Geric, Nemec, Wijsman, Nummerdor, Schuil, Mauricio, Coscione, Sintini, Pascual, Olof van der Meulen, Khamuttskikh(RIP) Tetyukhin (aki megmutatta hogy az évek nem számítanak és játsz addig amíg bírod és élvezed), Pecorari, Giombini, Nuzzo, De Cecco, Bontje, Simeonov, Esko, Dennis, Ball, Fei, Cernic, Salvador, Nalbert, Stanley, Priddy, Biribanti, Lasko, Juantorena, Kaziyski, Bravo, Agamez, Santuz, Dineykin, Egorchev, Olikhver, Mastreangelo, Visotto, Anderson, Veres és sorolhatnálak benneteket végtelenségig. A játékosok mellett a legjobb edzőkkel dolgozhattam. Akiktől mindig tanulhattam valami újat. Akik mindig csiszolták a tudásomat: Demeter, Popovic, Lorenzetti, Dall’Olio(Pupo), Bruno Bagnoli, Velasco, Placi, Hoag, Bertoli, Simoni, Kolchin, Ellkany, Tomanóczy.
Szerencsének is mondhatom magam mert olyan vezetők voltak akiknek sok mindent köszönhetek mert az utamat egyengették és segítettek abban, hogy a helyes irányba menjek ha netán baromságokat akartam csinálni 🤪
Nereo Baiello, Maurizio Sartorati, Carlo Calgaro, Beppe Cormio, Bruno Dare.
Köszönöm neked, hogy egy olyan managert adtál nekem akire bármiben bármikor számíthattam, köszönöm Avv. Eugenio Gollini.
Persze egy játékos életében a sérülések is lehetségesek. Nekem kijutott belőle,kettő is. Viszont akkor ott volt Davide Lama, Dr. Bruno Magna, Paolo Broll.

De mégis talán ami nagyon fog hiányozni az a közeg. A közös nevetések, edzések, szenvedések, utazások, vagy akár a bánatok.
A szurkolók biztatása,üvöltése,ahogy várják, hogy ki gyere a pályára vagy a csarnokból és autogramért vagy egy fényképekért sorba állnak te miattad.

Jön egy új fejezet egy új kihívás és ki kell lépnem a komfortzónámból
amíg nem teszem nem tudhatom mire vagy képes.

Szóval ezt adtad nekem te RÖPLABDA!
Hamarosan….

Honlapunk olvasói nevében is minden jót kívánunk az örökifjú, népszerű sportembernek!