Mások kezében a magyar válogatott sorsa

A magyar női röplabda válogatott hiába nyert szép játékkal szetteket az Európa-bajnokság zadari csoportjának negyedik és ötödik fordulójában, győzelem nem született, így a csütörtöki események alakulásán múlik, hogy összejön-e a továbbjutás a legjobb 16 közé. A házigazda horvátok ellen 3:1 volt a végeredmény, a fehéroroszok ellen pedig hiába vezettünk 2-0-ra, végül felülkerekedett a rivális. Jakub Gluszak szövetségi kapitány együttese még így is a nyolcaddöntőbe juthat, amennyiben csütörtökön a fehéroroszok legyőzik a szlovákokat is, illetve az olaszok megverik Svájcot. 

Női Európa-bajnokság, 4. forduló, C csoport:
Horvátország–Magyarország 3:1 (19, –21, 17, 21)
Zadar, 500 néző. V: Jokelainen (finn), Simonovska (montenegrói)
Magyarország: Pallag 10, Gyimes 9, Németh A. 17, Szakmáry 1, Pekárik 8, Király-Tálas 1. Csere: Tóth F. (liberó), Török 7, Kiss G., Bagyinka 1, Vezsenyi, Szűcs K. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Horvátország: Peric 4, Milos 12, Butigan 15, Fabris 18, Ikic 12, Dumancic 8. Csere: Sain (liberó), Mlinar, Klaric. Szövetségi kapitány: Daniele Santarelli.

Jakub Gluszak:
– Pozitív, hogy ma is sok játékosunk meg tudta magát mutatni, mert amint azt az Eb előtt is mondtam, a mi igazi erősségünk abban rejlik, hogy mindenki tud segíteni a csapaton, ha pályára kerül. Nem játszottunk rosszul, de megint sok volt a buta ki nem kényszerített hiba a játékunkban, ezen mindenképpen változtatni kell. Holnap új nap jön, az utolsó zadari meccsünk, de azon leszünk, hogy legyőzzük a fehéroroszokat és továbbutazzunk Belgrádba.

Női Európa-bajnokság, 5. forduló, C csoport:
Magyarország-Fehéroroszország 2:3 (20, 14, -16, -21, -12)
Zadar, 100 néző. V: Simonovska (montenegrói), Mikosic (szlovén)
Magyarország: Pallag 14, Pekárik 11, Németh A. 19, Szakmáry 27, Gyimes 6, Király-Tálas 5. Csere: Tóth F. (liberó), Török, Bagyinka, Vezsenyi 3. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Fehéroroszország: Sztolijar 7, Lapato 2, Markevics 3, Lazjuk 2, Klimec 22, Davjiszkiba 25. Csere: Fedarincsik, Panyaszenka (liberók), Kananovics 1, Kaszcjucsik 10, Vladjika 5. Szövetségi kapitány: Dzianisz Macvejeu.

Jakub Gluszak: – A mérkőzés előtt tudtuk, hogy aki itt nyer, továbbjut. Éreztem a csapatban az erőt, hogy le tudja győzni a fehéroroszokat, és az első szett második felétől a második végéig minden kiválóan működött: agresszívak voltunk, nagy nyomást helyeztünk rájuk, amitől megtörtek. A harmadik játszmától aztán elkezdtek agresszívabban nyitni, nekünk pedig gondunk volt a nyitásfogadással, így csak magas labdákból tudtunk támadni, ami az ő blokkjuk ellen nagyon nehéz. Megpróbáltunk mindent, de ez ma ennyire volt elég. Holnap szurkolunk a fehéroroszoknak. Ez a csapat ennél többet érdemelt, mert minden meccsen otthagyta a szívét a pályán. Kétszer veszítettük el az ötödik játszmát, mert többet hibáztunk az ellenfeleknél. Le kell vonnunk a tanulságokat, de remélem, ez a csoportkör, bárhogy is alakul a holnapi találkozó, jó tapasztalat volt mindenkinek.

Forrás és fotó: hunvolley.hu