Könnyes búcsú a válogatottságtól, indulhat az edzői karrier!

A magyar férfi röplabda válogatott Horvátország elleni, 3-2-es győzelemmel zárult Ezüst Európai Liga-mérkőzése előtt búcsúztatták el társai Nagy Józsefet, aki 14 év alatt csaknem száz összecsapáson léphetett pályára a címeres mezben. A 35 esztendős, csupaszív centert arra kértük, ossza meg velünk a búcsúval kapcsolatos gondolatait. 

 

„Úgy álltam neki ennek a hat hétnek, hogy ez lesz az utolsó válogatott szereplésem. Az első napokban még nem nagyon fogtam fel, hogy mi vár rám, a végén aztán Macedóniában, az Ezüst Európa Liga négyes döntőjében már tetőztek az érzelmek. A döntőbe jutásért kikaptunk a dánoktól, másnap pedig a horvátok ellen léptünk pályára a bronzéremért. Sokat gondolkodtam azon, hogy ez az utolsó meccsem, utoljára veszem fel a cipőt, a címeres mezt, kavarogtak bennem a gondolatok és az érzések. Amikor a kezdés előtt felálltunk a küzdőtérre, nem értettem, mit mond a szpíker, Dávid Csanád szólt, hogy menjek ki, és akkor tudatosult bennem, hogy köszöntenek és el is búcsúztatnak a többiek. Könnybe lábadt a szeme szinte mindenkinek; megható volt, hogy gondoltak rám, hogy így elbúcsúztattak a fiúk. Ezután következett a mérkőzés, és az egész pályafutásom egyik legnagyobb sikerének tartom ezt a 3-2-es győzelmet. Örülök, hogy sikerült megszerezni a harmadik helyet és így éremmel lezárni a játékos-pályafutásomat. A lefújás után leültem egy székre, belehajtottam a fejemet egy pólóba, és egy öt perces sírás következett. Majd jöttek a többiek, akik gratuláltak és megköszönték a közös munkánkat. Az esti buli pedig felejthetetlenre sikerült. Egy korszak lezárult az életemben, köszönöm, hogy 14 évet játszhattam a válogatottban!”

A sportágon belül méltán közkedvelt Joca hozzátette: a horvátok elleni siker mellett az Ausztria elleni 3-2-es amstetteni győzelem is szép emlék számára, hiszen vert helyzetből fordított a csapat. Klubszinten már nehezebb a választás, ugyanis a center nyolc alkalommal nyert magyar bajnokságot és hétszer Magyar Kupát.

Nagy József természetesen nem szakad el sportágától, információnk szerint az Extraligás kecskeméti férficsapat vezetőedzőjeként láthatjuk majd a következő szezonban. 

Jocának honlapunk olvasói nevében is köszönjük a remek pályafutást, és sok sikert kívánunk neki az élet minden területén! 

 

 

Szombathely, Dunaújváros, Kaposvár és a légiós évek 

A 2 méterre nőtt sportember pályafutása szempontjából a 2000-es év kulcsfontosságú volt: Szombathelyen kezdte el a középiskolát, és mivel magas volt, az osztályfőnöke hívására elment röplabdázni. A gimnáziumi évek alatt aztán mindent megnyertek a csapattal, amit csak lehetett. 2002 és 2006 között élményekkel teli éveket töltött el Dunaújvárosban, majd igent mondott a kaposváriak invitálására. A sikeres esztendők után a center 2012-ben úgy döntött, külföldön is kipróbálja magát, két esztendőn át játszott Ausztriában, az Amstetten, egyet pedig Belgiumban a Puurs együttesében. 2015-ben visszatért Kaposvárra, és ismét meghatározó tagja lett a csapatnak. Tavaly szerződött Kecskemétre, és egy bajnoki ötödik helyezéssel zárta le klub-karrierjét. 

Fotók: cev.eu, kaposvarvolley.hu