Kezdődhet az EB!

Nemzeti ünnepünk estéjén megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar női röplabda-válogatott. Lányaink   horvátországi Zavarban pénteken Szlovákia, szombaton Svájc, vasárnap Olaszország legjobbjaival találkoznak, majd kedden a házigazda horvátok, végül pedig a fehéroroszok következnek a sorban. A hat együttesből négy jut tovább a legjobb tizenhat közé.

A magyar csapat már kedden megérkezett Zadarba, ahol Jakub Gluszak szövetségi kapitány még aznap este átmozgató edzést vezényelt, hogy a hosszú, mintegy nyolcórás utazás után mindenki mozogjon valamennyit. A körülményekre nem lehet panasz, a horvát szervezők remekül felkészültek: mind a tengerparti szállás, mind a mérkőzéseknek otthont adó, 6500 fő befogadására alkalmas, a legendás kosárlabdázóról elnevezett Kresimir Cosic Sportcentrum már teljes Eb-díszben várja a kontinens-vetélkedőt. A zadari csoport mérkőzései zárt kapusak.

A bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű viadalon 24 válogatott szerepel, a hatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe. Továbbjutás esetén a magyar csapat Belgrádba utazik az egyenes kieséses szakaszra.

A magyar női válogatott Európa-bajnoki programja (Zadar)
Augusztus 20., 20:15: Magyarország–Szlovákia; Tv: M4 Sport
Augusztus 21., 20:00: Magyarország–Svájc; Tv: M4 Sport
Augusztus 22., 20:00: Magyarország–Olaszország; Tv: M4 Sport
Augusztus 24., 17:00: Magyarország–Horvátország; Tv: M4 Sport
Augusztus 25., 18:00: Magyarország–Fehéroroszország; Tv: M4 Sport

A magyar női válogatott Eb-kerete
Centerek:
 Gyimes Zsófia (UTE), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Békéscsaba)
Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
Feladóátlók: Németh Anett (SC Potsdam, német), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szűcs Kinga (klub nélküli), Török Kata (Vasas Óbuda)

 

Forrás és fotó: MRSZ sajtó