Kelemen István: 70!

Hetven éves lett kelemen István, a kiváló edzővel a Magyar Röplabda Szövetség Facebook-oldala készítette egy villáminterjút, valamint egykori tanítványait is megszólaltatták.

 

Korábbi tanítványai, edzőkollégái, barátai körében ünnepli 70. születésnapját Izsákon hazánk egyik legjobb és legeredményesebb utánpótlás röplabdaedzője, Kelemen István. Az őt köszöntő sok-sok tanítvány közül Németh Szabolcs, Pádár Krisztián és Baróti Árpád is hatalmas tisztelettel és szeretettel nyilatkozott egykori mesteréről, “Pista bá”-ról, s természetesen a születésnapost is megszólaltattuk.

– Mit jelent számára, hogy ennyi játékosa, korábbi edzőkollégája, barátja eljött a születésnapját megünnepelni?
– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan eljöttek. De nemcsak miattam gyűltünk össze. Arra készülünk, hogy az ilyen összejövetelekből hagyományt teremtsünk, ezzel is felhívjuk a figyelmet a férfi röplabdára. Jóval több a figyelmet igényel a mi szakágunk, sajnos, az utóbbi időben a női röplabda mögött hátrányba kerültünk. Pedig rengeteg olyan gyerek játszik itthon és sokfelé a világban, akik tehetségesek és később még nagyszerű röplabdázó válhat belőlük.

– Mire a legbüszkébb az utánpótlásedzői pályafutása során?
– Kétszer jutottam be Európa-bajnoki döntőbe, harmincszor voltam magyar bajnok, kilencszer az év edzője – felelte az MRSZ hivatalos FB-oldalán Kelemen István. A számok mellett nagyon büszke vagyok arra a több száz gyerekre, akiket a röplabdával megszerettettem és felneveltem. Kiskoruk óta velük foglalkoztam, ma pedig büszkén élvezem a tiszteletüket.
– Mit üzen a mai magyar röplabda utánpótlás edzőknek?
– Minden egyes röplabdaedző előbb tanuljon meg gyerekekkel foglalkozni! Ez a legfontosabb. Ha a tanítványokat ismerjük, elfogadjuk, akkor megtaníthatjuk őket röplabdázni. Örülnék, ha minél több edzőnk lenne, minél többen erősítenék a férfi röplabdát.

Németh Szabolcs: Sikeres játékosokat és embereket nevelt a „futószalagon”. Sokan megfordultak a kezei alatt, nemcsak Dunaújvárosból, de az ország többi pontjáról is. Nála nemcsak a sportszakmai oldalt fontos kiemelni, hanem az emberit is. Nagyon hálás vagyok neki, hogy belekóstolhattam az edzők világába.

Pádár Krisztián: Szigorú és következetes ember. Mindig a maximumot várta el tanítványaitól. Nem hagyta, hogy elkallódjanak. Előfordult, hogy az egyik játékosa nem ment el az edzésre. Elment hozzá a kollégiumba, kirázta az ágyból és elvitte magával az edzésre. Többen tartottak is Pista bácsitól, de rengeteg sikert értek el a pályán.

Baróti Árpád: Százszázalékban megbíztam benne. Amikor megingott a lelkesedésem, hogy folytassam-e egyáltalán, sőt, be akartam fejezni a pályafutásomat, rengeteget bíztatott, hogy tartsak ki. Neki köszönhetem, hogy végül a pályán maradtam.

 

Forrás: facebook.com/magyarroplabdaszovetseg

Fotó: dseroplabda.hu