Kaposvár – Nyíregyháza rangadóval indul az új évad

volleypress.hu információi szerint igazi presztizsrangadóval rajtol a női röplabda Extraligában a 2021/2022-es évad. Az első fordulóban, a somogyi megyeszékhelyen, az 1. MCM-Diamant Kaposvár impozáns arénájában lép pályára a bajnok és kupagyőztes Fatum Nyíregyháza együttese, várhatóan október 16-án! 

A találkozó külön érdekessége, hogy a kaposváriak vezetőedzője immár az a Vincent Lacombe, aki az elmúlt szezonban a szabolcsiak másodedzője volt. A Nyíregyháza az 1. MCM-Diamant csapatától is igazolt játékost a nyáron: a válogatott center, Bodovics Hanna tette át a székhelyét az ország túlsó felébe. Az idei Magyar Kupa bronzérmesének egyébként kijutott a jóból az alapszakasz elején, ugyanis a második fordulóban is hazai rangadó vár rá, méghozzá a komoly terveket szövögető Vasas Óbuda ellen. Az idei ezüstérmes békéscsabaiak az MTK otthonában mutatkoznak be, az “újonc” DVTK pedig az UTE gárdáját látja vendégül az első játéknapon.

A pontvadászat október 16-án rajtol, és a csapatok másfél hónap alatt lejátsszák az első kört. Ezt egy hosszabb szünet követi majd, és a második kör összecsapásait január 22 és március 6. között kell majd megvívni. Ezután jön a rájátszás, a már megszokott negyeddöntőkkel, elődöntőkkel és a helyosztókkal. A bajnokság a tervek szerint május első felében ér véget.

Az 1. forduló párosítása
1. MCM-Diamant Kaposvár – Fatum Nyíregyháza
Vasas Óbuda – Szent Benedek Balatonfüred
MTK – Swietelsky Békéscsaba
DVTK – UTE