Semmit nem bízott a véletlenre a székesfehérvári női röplabda csapat. Nagy Fanni vezetőedző tanítványai a rájátszás utolsó előtti fordulójában, a TFSE elleni 3:2-es sikerrel bebiztosították első helyüket, s vele a feljutást az Extraligába. A MÁV Előre SC-Bericap fiatal szakvezetője a szezon közben vette át az együttes irányítását, most pedig honlapunknak mesélt az elmúlt időszakról.

2022.05.02

Az alapszakasz izgalmai után nem sokkal máris elkezdődik a rájátszás az Extraligában. A női élvonalban az első rajthelyet megszerző Békéscsaba komoly riválisokra számíthat, hiszen a friss kupagyőztes Vasas Óbuda, a szezon meglepetéscsapata, a Szent Benedek Balatonfüred és a címvédő Fatum Nyíregyháza sem mondott le arról, hogy elhódítsa a végső győzelmet. Az első lépés az aranyérem felé vezető úton a negyeddöntő sikeres megvívása.

2022.03.16

Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a tabella élén áll a TFSE együttese a női NB I-ben. A fővárosiak sokat tettek ezért a pozícióért, ugyanis a közelmúltban legyőzték legnagyobb vetélytársaikat és hozták a kötelezőket is. Eddigi 13 mérkőzésükből 11-et megnyertek, ami önmagáért beszél. Csépke Gábor vezetőedzőt nem csak az eddigi eredményekről faggattuk, hanem arra is kíváncsiak voltunk: mit vár a rájátszástól a fiatal szakember.

2022.02.28

Jurij Melnyicsukot Nagy Fanni váltotta a női röplabda NB I Ligában szereplő MÁV Előre SC-Bericap vezetőedzői posztján. A fiatal szakember az elmúlt évadban, Kaposváron tette le a névjegyét, most pedig egy újabb komoly feladatot kapott, immár a fehérvári klub vezetőitől. Villaminterjú.

2022.02.02

Hozták a kötelezőt az esélyesek a női Extraliga kilencedik játéknapján. Az éllovas Békéscsaba Miskolcon, a címvédő Nyíregyháza Újpesten, míg a kupadöntős Balatonfüred az MTK ellen győzött, a Vasas pedig hazai pályán fektette két vállra a kaposváriakat.

2022.01.30

A női Extraliga második körének kezdete előtt szerződést bontott a DVTK és a bosnyák Arijana Jovic, a napokban pedig egy tapasztalt légiós csatlakozott a borsodiakhoz a brazil Tassia Gonçalves de Oliveira személyében. A rutinos játékos számos klubban és országban megfordult már, hatalmas tapasztalat birtokában érkezett Miskolcra.

2022.01.23

A több hetes szünet után elkezdődött az alapszakasz második köre a női Extraligában. A péntekre kiírt Szent Benedek – Vasas Óbuda találkozót elhalasztották, szombaton viszont két mérkőzést is rendeztek. az UTE a Diósgyőr otthonában aratott fontos győzelmet, az éllovas Békéscsaba pedig nem hibázott az MTK ellen.

2022.01.23

2019 óta az egyesült államokbeli Coastal Carolina University hallgatója és játékosa Petrenkó Brigitta. A 2000-es születésű, 183 centis feladó annak idején a Békéscsaba színeiben mutatkozott be az élvonalban, majd egy szezont játszott végig Jászberényben. Ezután jött a nagy váltás: a fiatal röplabdázónő a tengerentúlra költözött. A volleypress.hu rövid helyzetképet kért Brigitől.

2022.01.19

A francia élvonalban szereplő Pays aix Venelles csapatához szerződött a közelmúltban a magyar válogatott Dékány Bernadett. A 29 esztendős sportolónő a szezont még Nyíregyházán kezdte el, aztán az óesztendő végén, közös megegyezéssel távozott. A 76-szoros válogatott játékos a volleypress.hu kérdéseire válaszolt a győztes franciaországi bemutatkozás után nem sokkal.

2022.01.18

Magyar rangadót rendeztek a hétvégén a német női élvonalban! Németh Anett csapata, a Potsdam 3:0 arányban győzött Pallag Ágnes és Hollósy László vezetőedző együttese, a Suhl ellen. Honlapunk a 20 pontig jutó Németh Anettet kérdezte.

2022.01.16