Mozgalmasan telik a téli szünet a DEAC férfi röplabdázóinál. A brazil Willian César Coelho Rabel és a kubai Almora Nunez Gustavo Lazaro egyaránt a hajdúságiak keretéhez csatlakozott.

2022.01.23

Vasárnap 18 órakor Budapesten, a MAFC-BME elleni mérkőzéssel folytatja küzdelmeit az Extraligában a DKSE együttese. A dunaújvárosiak a szünetben két külföldi szélső játékossal erősítették meg a keretüket.

2022.01.23

A női Extraliga második körének kezdete előtt szerződést bontott a DVTK és a bosnyák Arijana Jovic, a napokban pedig egy tapasztalt légiós csatlakozott a borsodiakhoz a brazil Tassia Gonçalves de Oliveira személyében. A rutinos játékos számos klubban és országban megfordult már, hatalmas tapasztalat birtokában érkezett Miskolcra.

2022.01.23

A több hetes szünet után elkezdődött az alapszakasz második köre a női Extraligában. A péntekre kiírt Szent Benedek – Vasas Óbuda találkozót elhalasztották, szombaton viszont két mérkőzést is rendeztek. az UTE a Diósgyőr otthonában aratott fontos győzelmet, az éllovas Békéscsaba pedig nem hibázott az MTK ellen.

2022.01.23

2019 óta az egyesült államokbeli Coastal Carolina University hallgatója és játékosa Petrenkó Brigitta. A 2000-es születésű, 183 centis feladó annak idején a Békéscsaba színeiben mutatkozott be az élvonalban, majd egy szezont játszott végig Jászberényben. Ezután jött a nagy váltás: a fiatal röplabdázónő a tengerentúlra költözött. A volleypress.hu rövid helyzetképet kért Brigitől.

2022.01.19

A francia élvonalban szereplő Pays aix Venelles csapatához szerződött a közelmúltban a magyar válogatott Dékány Bernadett. A 29 esztendős sportolónő a szezont még Nyíregyházán kezdte el, aztán az óesztendő végén, közös megegyezéssel távozott. A 76-szoros válogatott játékos a volleypress.hu kérdéseire válaszolt a győztes franciaországi bemutatkozás után nem sokkal.

2022.01.18

Magyar rangadót rendeztek a hétvégén a német női élvonalban! Németh Anett csapata, a Potsdam 3:0 arányban győzött Pallag Ágnes és Hollósy László vezetőedző együttese, a Suhl ellen. Honlapunk a 20 pontig jutó Németh Anettet kérdezte.

2022.01.16

A két mérkőzés láttán talán nem is akkora meglepetés, az előzetes esélylatolgatások alapján azonban mindenképpen nagy bravúr, hogy a Szent Benedek Balatonfüred együttese jutott be az MVM női Magyar Kupa döntőjébe, miután kettős győzelemmel felülmúlta a címvédő Fatum Nyíregyháza gárdáját. A hétfői 3:0 után a péntek esti, szabolcsi visszavágó sok szempontból érdekesnek tűnt, és a fürediek bebizonyították, hogy egységes, erős csapatot alkotnak. Nem elégedtek meg azzal, hogy kivívták a fináléba kerülést, még a 3-2-es diadalt is kiharcolták.

2022.01.15

Az indiai Hyderabad nevű röplabdacsapat vezetőedzője lett Ruben Wolochin. Az argentin szakember 2019 óta irányította a Fino Kaposvár szakmai munkáját, most pedig, szezon közben, a szurkolók számára mindenképpen meglepő módon, munkát vállalt egy másik kontinensen.

2022.01.15

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapatánál edzőváltás történt: az eddigi vezetőedzőt, Nusser Elemért váltja a kispadon Fésüs Erzsébet, akit másodedzőként Hulmann Zsolt segít.

2022.01.13