Jó szellemű légiósok az MTK csapatában

A bajnoki címvédő Nyíregyháza ellen játszott hasznos előkészületi mérkőzést a napokban az MTK női együttese. A vendégek 4:1 arányban nyertek, a látottakat a fővárosiak vezetőedzője, Leiszt Máté értékelte.

 

– Bár a játékosaim terhelése éppen a legmagasabb szinten pörög, mégis azt kértem a lányoktól, hogy próbáljanak meg abban a szisztémában játszani, amit a bajnokságra tervezünk. Ők jó választ adtak erre, bár nyilván vannak pontatlanságaink a játékban, de egyre céltudatosabban fejlődik fiatal csapatunk. Remekül tudtuk felmérni a bajnokesélyes csapat ellen, hogy hol járunk szeptember elején.
– Hol tart a légiósok beilleszkedése?
– Elégedett vagyok velük. Jó szellemű játékosokat sikerült igazolnunk, azokat a stílusjegyeket hozzák, melyeket vártunk tőlük. Most úgy érzem, hogy erősségei lesznek a csapatnak.
– A bajnokságban nyilván nem a Nyíregyháza együttesét kell legyőzni, a többiek ellen milyen esélyekkel indul harcba az MTK?
– Korai még jóslatokba bocsátkozni, de a bajnokságban – bárki áll a háló másik oldalán – arra fogunk törekedni, hogy mindig a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Azt látom, hogy ez a társaság vevő is erre, szóval bízom benne, hogy a befektetett energia a mutatott játékban és az eredményekben is látszani fog. Sok munka áll még előttünk, de a kép biztató.

Forrás és fotó: mtk.hu