Indiában vállalt munkát a kaposváriak vezetőedzője

Az indiai Hyderabad nevű röplabdacsapat vezetőedzője lett Ruben Wolochin. Az argentin szakember 2019 óta irányította a Fino Kaposvár szakmai munkáját, most pedig, szezon közben, a szurkolók számára mindenképpen meglepő módon, munkát vállalt egy másik kontinensen.

A volleybox.net adatbázis tanúsága szerint az 51 éves szakember a Hyderabad Black Hawks vezetőedzői posztját látja el. Az indiai események hátteréről a sportstar.thehindu.com anol nyelvű portál írt részletesen, és az írásból kiderül: a Hyderabad tulajdonosa, Abhishek Reddynek egy új stratégiával készült fel a következő, márciusig tartó szezonra.

„Ahelyett, hogy helyi edzőket kerestünk volna, úgy döntöttünk, hogy egy 20-25 éves tapasztalattal rendelkező, külföldi szakemberrel kötünk szerződést. Az argentin Ruben Wolochinra esett a választásunk, aki több országban bizonyított, válogatott játékosokat edzett és megvan az a tudása, amire nekünk szükségünk van” – mondta a Sportstarnak Abhishek, aki a tollaslabda-, az ökölvívó- és a golfligában is csapattulajdonos.- Ez még csak a bajnokság második éve lesz de úgy éreztük, hogy profizmusra van szükségünk és ha megnézzük az európai országokat, például Németországot és Olaszországot, 30-40 éve csinálják ezt. Sokat lehet tanulni belőle.”
Wolochin lesz egyébként az egyetlen külföldi edző a ligában.

„Van egy másik megállapodásunk vele. Azt is fontolgatja, hogy néhány indiai játékost európai ligába vigyen, hogy ott fejlődjenek majd tovább – árulta el Abhishek.- Wolochin sok videót látott már az indiai játékosokról, és aktívan részt vett a kiválasztásban is. Rengeteg késő esti telefonbeszélgetésünk volt, és már nagyon vártuk, hogy csatlakozzon hozzánk.”

   

A csütörtöki, kazincbarcikai Magyar Kupa-elődöntőben a kaposváriak kispadján Ruben Wolochin helyett Demeter György ült. A tapasztalt szakember, aki edzőként két országban összesen 15 bajnoki címet szerzett, korábban már bejelentette visszavonulását, és azóta a helyi utánpótlásban dolgozott. A helyzat azonban most úgy hozta, hogy ismét segítenie kell a nagy múltú és sikeres klubnak.