Horváth Kristóf Franciaországban folytatja!

Idegenlégiósként, Franciaországban folytatja szépen formálódó pályafutását a magyar válogatott röplabdázó, Horváth Kristóf. A 21 éves, 193 centi magas ütő, aki az elmúlt éveket a Fino Kaposvár együttesében töltötte, továbbra is éhes a sikerre, és szeretné egy másik bajnokságban is megmutatni képességeit. 

 

Hogy értékeled az idei szezonodat, klub szinten, illetve a saját játékodat, teljesítményedet? 

Az idei szezon nagyon különös volt a számunkra – kezdte Horváth Kristóf. – Az előző évekhez képest idén elég korán elkezdtünk alapozni, hiszen a megelőző szezont már márciusban kénytelenek voltunk abbahagyni. Jól alakult a felkészülésünk, nagyon motiváltak voltunk a Bajnokok Ligája selejtezője kapcsán, azonban a második körben már fel kellett adnunk a küzdelmeket a Covid miatt. Kétszer kényszerültünk karanténba, ami érződött a játékunkon, becsúsztak olyan vereségek, melyekre nem számítottunk, azonban januártól igyekeztünk újra formába lendülni. Összességében úgy gondolom, hogy egy nagyon eredményes szezont tudhatunk magunk mögött, a kitűzött célokat sikerült elérnünk. Egyedüli hiányérzet a számomra és a csapat számára is a Magyar Kupa döntője, ahol sajnos nem úgy sikerült a formaidőzítés, ahogy azt szerettük volna. Személy szerint elégedett vagyok a teljesítményemmel, sikerült olyan játékelemekben előrébb lépnem, melyekben eddig gyengébben teljesítettem és mentálisan is sokat fejlődtem. 

 

Milyen volt az idei bajnokság, a korábbiakhoz képest, miben láttál fejlődést?

Ahogy már említettem, nagyon különös szezon volt a számunkra. Sajnos a Covid elég hamar elérte a csapatokat, és sajnos voltak olyan csapatok, akik emiatt az elvárások alatt szerepeltek. Elég sokszor volt kérdéses, hogy lejátsszuk-e a hétvégi mérkőzéseket, mindenre fel kellett készülnünk. Fontos megjegyeznem, hogy évről évre érződik a fejlődés a férfi vonalon, az idei szezonban senkinek sem volt egyszerű dolga. Volt négy-öt csapat, amelyek néha váratlan meglepetést tudtak okozni egymásnak.

 

A klubszezont követően milyen tervekkel vettél részt a válogatott idei programjában, és hogy értékeled az elért eredményeket?

Személyes terveim között szerepelt, hogy kamatoztassam azt a tudást, amit a szezon során elsajátítottam és hogy a válogatott segítségére legyek a teljesítményemmel. Úgy érzem, hogy ezt sikerült megvalósítanom, sőt sikerült még tovább fejlődnöm a játék minden elemében és mentálisan is. Úgy érzem, jó úton vagyok, hogy levetkőzzem a megfelelési kényszert és felszabadultan tudjak játszani. Nagyon jól éreztem magam a válogatottban, összeért a társaság, és ennek meg lett az eredménye. Boldog vagyok, hogy a részese lehettem ennek. 

 

Mik a következő céljaid, hogyan tovább, merre tovább?

A sport, mint az életben minden más, egy életen át tartó tanulás és fejlődés, így szeretném folytatni az elkezdett utat és még többet fejlődni. Az idén teljesült az álmom és a következő szezont már külföldön fogom folytatni, ahol szeretném megismerni a kultúrát és elérni a kitűzött célokat. 

 

Mivel töltöd a nyári pihenőt?

A válogatott utáni két hetet pihenéssel töltöttem, próbáltam feltöltődni és sok időt tölteni a szeretteimmel. A következő időszak azonban már sokkal aktívabban fog telni, hiszen készülök a következő szezonra. Alig várom, hogy kint legyek, már nagyon éhes vagyok a sikerre.

 

A szépen alakuló pályafutás következő állomása tehát Franciaország lesz, a másodosztályban szereplő, és feljutási terveket szövögető Saint Nazaire együttese. Kristóf honlapunknak elmondta: nagyon jól érezte magát Kaposváron, élete eddigi legjobb időszak volt ez, de szeretne még magasabb szinten röplabdázni, ezért hozta meg a döntést a klubváltásról. 

Horváth Kristóf 2009-ben kezdett röplabdázni szülőhelyén Szolnokon, ahol egészen 2015-ig játszott. Innen Kecskemétre igazolt, majd két szezon után a Fino Kaposvár ajánlatát fogadta el. A sokszoros utánpótlás válogatott játékos hamar alapemberré vált, és hamarosan a felnőtt válogatottba is behívót kapott. A címeres mezben egy Ciprus elleni felkészülési meccsen mutatkozott be. Idén tavasszal részese volt a magyar csapat remek Európa Liga-szereplésének.