Holland átló a Vasasban, Paula Boonstra piros-kékben

Nagy fogást jelentett be a női röplabda Extraligában harmadik Vasas Óbuda, a holland Paula Boonstra a fővárosi klubot választotta.

A 22 esztendős Paula Boonstra a francia bajnokságból érkezik, ahol az egyik meghatározó játékos volt, miután a Paris Saint-Cloud tagjaként a pontvadászat ötödik legeredményesebb röplabdázója volt.

Az előző bajnoki kiírást a 12. helyén zárta a csapata, Paula Boonstra pedig 452 ponttal segített együttesét. A játszmánkénti pontátlag-listán negyedikként (4,71 pont/szett) zárt.

–  Nehéz volt az előző szezon, mert nemcsak én voltam új Párizsban, hanem szinte az egész keret kicserélődött. Sajnos a pályán az elejétől kezdve nem igazán volt meg az összehang a játékosok között, és ez alig változott az idő előrehaladtával. Sok mérkőzést elveszítettünk, olyanokat is, amik nyerhetően lettek volna, de azt nem lehetett mondani, hogy ne harcoltunk volna. Nekem személy szerint jól sikerült az idényem, hiszen jól ment a játék” – nyilatkozta a Vasas Óbuda hivatalos honlapján.

– Lépésről lépésre elsajátítottam mindent, többször váltottam csapatot is, amikor pedig kinőttem a tehetségkutató programokat és a röplabdaiskolákat, a VC Sneek átlót keresett és szerződést ajánlott, ott töltöttem pályafutásom első két évét. Profinak először Belgiumba szerződtem, ahol egyből bajnoki címet nyertem az Asterixszel  – tette hozzá.

A fővárosi klub a minap jelentette be Király-Tálas Zsuzsanna érkezését.

Kép és forrás: vasasvolley.hu