Hazai pályán a 3-0 volt a nyerő

Nagy meglepetés nélkül ért véget a férfi Extraliga 12. fordulója, így semmilyen változás nem történt a tabellán két fordulóval a zárás előtt. A MAFC-BME mindhárom pontot elhozta Debrecenből, a Vegyész pedig hazai pályán hozta a kötelezőt a sereghajtó ellen. A Kaposár és a Kecskemét összecsapásán ezúttal elmaradtak az izgalmak, és a Pénzügyőr sem adott esélyt a Kistext legénységének a fővárosi rangadón. Jókay Zoltán fiai ezzel bebiztosították alapszakasz-elsőségüket.

EZ A KAPOSVÁR ESTÉJE VOLT!
Ezúttal csak a nevében volt rangadó a Kecskemét kaposvári vendégjátéka. A két, sok-sok nagy ütközetet megélő együttes vasárnap esti találkozóját az elejétől a végéig kézben tartotta a Fino legénysége, és imponáló fölénnyel zsebelte be a három pontot mindössze 68 perc alatt. Az alföldiek 18, 15, majd 19 pontig jutottak, vagyis nem volt esélyük egy izgalmas végjátékra sem. A somogyi csapatban Hubicska Patrik 18 pontot vállalt, az ellenfél térfelén játszó Argilagos 10 egységig jutott. A kaposváriak kiköszörülték a csorbát a múlt heti, Kistext elleni fájó zakó után, a hírös város alakulata pedig a Debrecen elleni hazai vereséget követően ismét vesztesként volt kénytelen elhagyni a játékteret.

NEM ADOTT ESÉLYT A PÉNZÜGYŐR A KISTEXTNEK
Magabiztosan, három szettben nyert a bajnok Pénzügyőr az újonc Kistext ellen a forduló fővárosi rangadóján. A vendégek az első játszmában voltak a legközelebb ellenfelükhöz, amikor is 20 pontot gyűjtöttek. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült a pályán, így nem maradt el a sikerük. A 69 perces találkozót Szabó Vilmos zárta le. A Pénzügyőr együttesében Kovács Z. 12, Kiss D 10 egységig jutott, a Kistext csapatában De Bairros 9, Reffatti pedig 8 pontot jegyzett.

RANGADÓT NYERT A MAFC DEBRECENBEN
A DEAC legutóbbi három mérkőzését idegenben nyerte meg, a MAFC-BME pedig egy héttel ezelőtt nem adott esélyt a Kazincbarcikának, így az előjelek alapján izgalmas, színvonalas összecsapásra számíthattunk Debrecenben. Az első szettet jó hajrával a hazai együttes hozta 25:23 arányban, aztán a fővárosiak vették kézbe az irányítást, és előbb egyenlítettek, majd a harmadik játékrész végén jobban összpontosítva a vezetést is átvették. A negyedik játszmában végig a MAFC járt előrébb, és végül kiharcolta az értékes, három pontot érő sikert. A 93 perces csata végét Eke két pontja jelentette. A győztes csapatban Csoma Krisztián 23, Lescay pedig 12 pontot szerzett, a debreceni csapatban Cesar Coelho Rabel 21, Fazekas pedig 13 pontig jutott. Ifjabb Nagy Péter tanítványai ezzel továbbra is a harmadik helyen állnak a tabellán.

3-0-RA NYERT A VEGYÉSZ
Hazai pályán, a sereghajtó ellen az elvárásoknak megfelelően teljesített a Vegyész, így nem maradt el a 3:0 arányú diadal a DKSE ellen. A borsodiak már az első szettben esélyeshez méltó teljesítménnyel rukkoltak elő, és mindössze 15 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A folytatásban sem változott a játék képe: a barcikai együttes előbb 25:14, majd 25:13 arányban bizonyult jobbnak, így 71 perc alatt húzta be a meccset. A találkozó Páez Diaz ász-nyitásával ért véget. Provenzano, Péter B. és Ciupa 9-9 pontot termelt, a túloldalon ezúttal is Pavliuk volt a legeredményesebb 8 pontjával.

Teljes fordulót játszottak vasárnap a férfi Extraligában. A fővárosi rangadón az éllovas Pénzügyőr a Kistextet, a második Kaposvár a Kecskemétet, a Vegyész pedig a sereghajtó Dunaújvárost győzte le hazai pályán 3:0-ra, csak a MAFC nyert idegenben, mégpedig Debrecenben 3:1-re. Sikerével a Pénzügyőr bebiztosította első helyét az alapszakaszban.

Férfi Extraliga

Pénzügyőr – Kistext 3:0 (20, 18, 18)
Budapest, Kőér utca, 110 néző. V: Horváth M., Selega.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 7, Magyar 5, Dávid Cs. 8, Gacs 7, Kovács Z. 12, Kiss D. 10. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V. 1, Rása 1, De Sousa, Tordai, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
KISTEXT: Gönczi 4, Bokor 3, De Bairros 9, Reffatti 8, Szabó M. 5, Török R. Csere: Bán, Lassu (liberók), Kalmár 2, Óhidi, Kocsondi 1. Vezetőedző: Bunda Olivér.

Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:0 (18, 15, 19)
Kaposvár Aréna, 200 néző. V: Szabó P., Tillmann.
FINO: Ouyachi 8, Garchet 2, Hubicska 18, Sandoval 9, Iván B. 9, Bögöly 7. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. Megbízott edző: Demeter György.
KECSKEMÉT: Sidiropoulos 2, Fundora 8, Baserio 3, Argilagos 10, Gebhardt N. 1, Tomanóczy 1. Csere: Török Zs. (liberó), , Palánkai-Omoshebi 1, Balla, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.

Debreceni EAC – MAFC BME 1:3 (23, –17, –22, –14)
Debrecen, 250 néző. V: Sík, Csizmarik.
DEAC: Bagics 5, Remete 6, Tóth A. 5, Cesar Coelho 21, Kiss I. 4, Fazekas 13. Csere: F. Nagy (liberó), Magyar, Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
MAFC: Eke 7, Gálvez 7, Godoi 7, Lescay 12, Csoma 23, Krupánszki 9. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Torbica. Vezetőedző: Nagy Péter.

Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3:0 (15, 14, 16)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 150 néző. V.: Soltész, Adler.
VRCK: Moraes 6, Páez 2, Ciupa 5, Juhász 8, de Prá 9, Péter B. 9. Csere: Dudás (liberó), Árva 9, Bibók 6, Péter M. 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DKSE: Hatvany 5, Gutiérrez 3, Farkas 5, Pavljuk 8, Laczi 4, Kisházi 1. Csere: Sümegi (liberó), Tóth K. 1, Gőczi 2, Juhász B., Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Fotó: vrck.hu, forrás: hunvolley.hu