Hátrányból nyert döntőt a Fatum Nyíregyháza

A bajnoki címvédő Fatum Nyíregyháza sikerével ért véget a Balatonfüreden megrendezett női felkészülési torna. A kétnapos eseményen négy Extraligás klub csapata vett részt. 

Az I. Szent Benedek Kupán pénteken az elődöntőket rendezték meg, ahol előbb a hazaiak az UTE ellen nyertek 3:0-ra, míg a második találkozón a bajnok Fatum Nyíregyháza az ezüstérmes Swietelsky-Békéscsabát győzte le ugyanilyen arányban. Szombaton a helyosztók következtek a sorban: a bronzmeccsen a BRSE diadalmaskodott 3:0-ra az újpestiek felett, míg a döntő hatalmas csatát hozott. A nyírségiek szereztek vezetést, azonban a Szent Benedek fordított, és a bajnoknak kellett futnia az eredmény után. A szabolcsiaknak ezután sikerült kiharcolniuk a döntő szettet, amelyet aztán meg is nyertek, így a két héttel ezelőtti Fatum Property Kupa után a Szent Benedek Kupa trófeáját is megszerezték.

Németh Szabolcs vezetőedző, Fatum Nyíregyháza:

Ezek a lányok az előző nap sok energiát mozgattak meg azért, hogy magabiztosan legyőzték a Békéscsabát. A döntőben pedig bebizonyosodott, hogy mindenkire számíthatunk, aki a csapat tagja: aki pályára lépett, hozzátette a részét a sikerhez, a holtpontokon is sikerült jól átlendülni. 2-1-es hátrányból tudtunk nyerni, ami mindenképpen a csapat dicsérete. Hasznos volt a torna, elégedett vagyok a lányok hozzáállásával.

Tóth Gábor vezetőedző, Swietelsky-BRSE:

A pénteki mérkőzéstől függetlenül tartottuk magunkat az előzetes tervhez, mely szerint egy másik felállást próbálunk ki. Nehezen indult a találkozó, de fokozatosan felvettük a ritmust. A felkészülési során mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra, levonjuk a tanulságokat.

Horváth András vezetőedző, UTE:

Hasznos tornán vagyunk túl. Láthattuk azt, hogy sokszor akár partiban is tudunk lenni ezekkel, a jó erőket képviselő csapatokkal. Tovább kell mennünk az utunkon, és figyelnünk kell arra, hogy sokkal precízebben és türelmesebben fejezzük be a 20 pont fölötti helyzeteket. Egy kicsit a helyosztó mérkőzésen elkapkodtuk ezeket, mivel gyorsabban akartuk befejezni a játszmákat, mint ahogy kellett volna. A következő időszakban az edzéseken is fogjuk tudni gyakorolni ezeket a szituációkat, hogy a jövőben minimalizáljuk az ilyenfajta hibáink számát.”

Forrás és fotó: Fatum Nyíregyháza, UTE, BRSE, SZBBRA Facebook