Három szettben győzött az UTE a DVTK ellen

A több hetes szünet után elkezdődött az alapszakasz második köre a női Extraligában. A péntekre kiírt Szent Benedek – Vasas Óbuda találkozót elhalasztották, szombaton viszont két mérkőzést is rendeztek. az UTE a Diósgyőr otthonában aratott fontos győzelmet, az éllovas Békéscsaba pedig nem hibázott az MTK ellen.

Az UTE röplabda-szakosztályának beszámolója szerint izgalmas labdamenetekből, küzdelmes pillanatokból és hatalmas újpesti fordításokból sem volt hiány a miskolci mérkőzésen. Habár az első szettben a házigazda kezdett lendületesebben, az UTE fordítani tudott, ezt követően pedig az előnyt növelve megnyerte az első szettet. A második játszmában a DVTK dominált hatékony támadásaival és szerváival egészen 22:19-ig. Ezután a lilák védekezése, a blokkjai és az ütései is jelentősen feljavultak. A fővárosi lányok 22:19-ről 22:25-re fordítottak, ezzel behúzva a második játszmát is. A harmadik szett szintén szorosra sikeredett, de a végjátékban mutatott koncentrált játékkal, és az előző szettben megszerzett mentális előnnyel az UTE bizonyult erősebbnek, így 3:0-ra abszolválta az összecsapást.
A veretlen Békéscsaba ellen jól küzdött az MTK, de végül nem borult a papírforma.

Női Extraliga:

MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–19, –19, –21)
Budaörs, Aramis-csarnok, 95 néző. V: Horváth M., Sík.
MTK: Tettamanti 2, Berkó, Giommarini 9, Kilyénfalvi 11, Sziládi 10, Tatár 11. Csere: Szalai (liberó), , Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
BRSE: Kliszura 8, Pekárik 9, Drpa 12, Glemboczki 8, Strunjak 4, Kornyijenko 4. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 3, Bagyinka, Bodnár, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Diósgyőri VTK – Újpesti TE 0:3 (–18, –22, –23)
Miskolc, Generali Aréna, 132 néző. V: Soltész, Adler.
DVTK: Kalmár 4, Baidiuk 17, Kuzelová 3, Goncalves 4, Godó 15, Sylejmani 2. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Egri 5, Sitku 1, Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály.
UTE: Szabó L. 6, Gyimes 9, Ovecková 1, Koleva 21, Del Rio 9, Manninger 9. Cserék: Karabaseva (liberó), Petőváry 2. Vezetőedző: Horváth András.

Fotó: UTE Röplabda Facebook