Győzelemmel kezdett a Vasas Óbuda a nemzetközi kupában

Megnyerte első mérkőzését a női röplabda Közép-európai Ligában a Vasas Óbuda, mely az osztrák VS Post NÖ otthonában aratott nagyon fontos diadalt.

– A szezon első tétmeccsére nem tarthatott a csapattal a frissen szerződtetett amerikai Andie Malloy, aki a keddi edzésen térdsérülést szenvedett – tájékoztatott a Vasas Óbuda hivatalos honlapján. Az első diagnózisok alapján átlónk megúszta a legrosszabbat és se porc-, se szalagsérülést nem szenvedett, ugyanakkor némi kihagyás biztosan vár rá.

Közép-európai Liga, alapszakasz, 1. forduló:
VS Post NÖ (osztrák)–Vasas Óbuda 1 –  3 (21, -22, -20, -19)
Bécs, Sporthalle, 50 néző.
VS Post NÖ: Mitrengova 13, Selimovic 1, Mehic 15, Miksikova 11, Tuluk 4, Haslinger 6. Csere: Baji (liberó), Vassilakopoulos 2, Micic 1, Katz 2, Poindl 1, Trunner 1. Vezetőedző: Zuzana Pecha-Tlstovicova
Vasas Óbuda: Király-Tálas, Török 17, Kalicanin 12, Vezsenyi 9, Boyko 5, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Zernovic 10, Fábián 4, Kump, Papp O., Takács D. 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Giannis Athanasopoulos: – Idegesen kezdtünk, de ezért is kértem a vezetőséget, hogy induljunk el ebben a sorozatban, mert így hamarabb előjönnek a hibák – nyilatkozta a meccs után a kék-fehér honlapján a fővárosiak mestere. Az első szett elvesztése után küzdöttünk, hajtottunk és sikerült fordítanunk, ennek örülök. Sok munka vár még ránk, de voltak játékelemek – így a védekezés és a blokkmunka, illetve a bejátszások -, amikkel elégedett voltam. A támadási hibáink számát jelentősen csökkentenünk kell.

Fotó, forrás: vasasvolleyball.hu/index/