EXKLUZÍV – Inneh-Varga Elizabet jövőre is Dél-Koreában játszana

A dél-koreai bajnokság újonc együttesében üti a labdát ebben az évadban Inneh-Varga Elizabet. A 22 esztendős feladó-átló az elmúlt négy szezonban a Nyíregyházát erősítette, és elsőként választotta ki őt a játékosbörzén a hétcsapatos versenysorozat újonca, a kvangdzsui Pepper Savings Bank. A 192 centi magas sportolónő exkluzív interjút adott honlapunknak, és többek között azt is elárulta: nagyon jól érzi magát jelenlegi állomáshelyén, és örülne, ha újra kiválszatnák a drafton, és még egy szezont még maradhatna Dél-Koreában.

A nyáron szerződtél külföldre, hogy sikerült a beilleszkedés, hogy megy a játék?

Nagyon kedvesen fogadtak és nagyon jól érzem magam itt, de mint bármilyen új helyen, itt sem volt könnyű a beilleszkedés. Kevesen beszélnek angolul, a csapatomból például csak a tolmácsom. Az elején ez megijesztett, de hamar hozzászoktam. Nem tudtam, mire számíthatok, és nagyon nyitott hozzáállással jöttem ide. Igyekeztem minél jobban megfelelni és minél hamarabb beilleszkedni. Mindig van mit javítani a játékomon, de úgy gondolom elég jól helytálltam eddig. Hét mérkőzés maradt még a bajnokság befejezéséig, és mindenképpen szeretném kihozni magamból a legjobbat.

Hogy szerepel a csapat, melyek voltak a legjobb, legemlékezetesebb meccsek eddig?

Nincs könnyű dolgunk, hiszen ez a csapatom első éve (a klub 2021 áprilisában jött létre), és sajnos utolsó helyen állunk, de büszke vagyok arra, hogy senki sem adta fel. Mindenki nagyon motivált, és odateszi magát minden mérkőzésen, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a végeredmény ellenére is. Nagyon sok kedvenc mérkőzésem volt ebben az évben, mert 4-5 naponta játszottunk október óta, így azért összegyűlt néhány. Természetesen a kedvenceim azok a meccsek, amiket megnyertünk. Eddig 3 mérkőzést nyertünk: kétszer az IBK csapata ellen 3-1 és 3-0 arányban, illetve legutóbb a Pink Spider ellen 3-0-ra.

Hogy érzed, miben és mennyit fejlődtél az elmúlt hónapokban?

Észrevettem, hogy sokkal bátrabb vagyok nyitásnál, és ezt a statisztika is mutatja, a szezon első meccseihez képest. Egyetlen külföldi játékosként nagy nyomás van rajtam, de számítottam erre és kész voltam erre az elejétől. Ez egyáltalán nem zavar, sőt segít kihozni belőlem azt a vezéregyéniséget, ami egy átló pozíciót betöltő játékosban meg kell legyen. Örülök annak, hogy ez így van, mert ha nem lenne a nyomás, rossz helyen lennék. Örülök annak, hogy nagyon picivel, de jobban teljesítek védekezésben, mint korábban; még mindig az egyik gyenge pontom, de örülök ennek az apró fejlődésnek is. Persze minden elemben nagyon sokat kell még fejlődnöm, és dolgozom is a hibáimon.

Mik a további célok az idei szezonban?

Mindenképp szeretnék még több mérkőzést megnyerni, és a legjobb játékomat nyújtani.

Mennyire körvonalazódnak már a jövő évi terveid? Hogyan tovább, mi a következő lépcsőfok?

A kihívások és nehézségek ellenére, amik mindenhol vannak, nagyon jól érzem magam itt, és örülnék, ha újra kiválasztanának az idei drafton és még egy szezont maradhatnék.