EB selejtezőre készül a Kaposi házaspár

A Kaposi házaspár által irányított U17-es női válogatott októberi NEVZA kupa győzelme, történelmi siker volt Izland számára. Az izlandi szövetség a magyar edzőpárost bízta meg azzal, hogy vezesse továbbra is az U17-es női válogatott együttesét.

A bajnok csapatból mindössze egyetlen játékos szerepel a keretben, mivel egy teljesen új csapatot kell felépíteni a 2022-es EB korosztály besorolása miatt. Tamás a vezetőedző szerepét tölti be, valamint Tamara a másodedzői feladatokat látja majd el. A selejtező Dániában kerül megrendezésre december 16-20. között, ahol Dánia, Finnország, Norvégia és Feröer-szigetek lesznek az ellenfelek.

Kaposi Tamás: Rengeteget fejlődtünk az utóbbi két évben, amiben sokat segített a belga valamint izlandi bajnok és kupa győztes edző Massimo Pistoia, akivel mára szoros barátság köttetett. Lehetőségem van vele dolgozni az U19 férfi válogatottnál másodedzőként. Az olasz szakember korábban a Lube egyesületénél nevelkedett és kezdte el edzői karrierjét, majd később a Knack Volley Roeselare csapatánál is dolgozott, ahol bajnokok ligája második helyezést értek el. Izgatottan várjuk a megmérettetést, hiszen számunkra ez lesz az első EB selejtező edzőként.

Az ünnepek alatt sajnos nincs időnk a hazalátogatásra, hiszen az U17-es női válogatott irányítása mellett egy újabb lehetőség nyílt meg előttünk, a felnőtt válogatott szakmai stábjába kaptunk meghívást amire rövid gondolkodás után igent mondtunk. Nagyon hálás vagyok, hogy a szövetség bizalmat szavazott nekünk. A felkészülési edzőtáborok megfelelő körülmények között zajlottak és az utazás előtt még egy összetartásra kerül sor.