Dávid Zoltán vezetheti Extraligába a Fehérvárt

Jelentős változásokon esett át a MÁV Előre SC a nyáron. Az átalakulásról, melynek élén a női és férfi röplabdacsapat legmagasabb szintre emelése szerepel, sajtótájékoztatón számolt be a szakvezetés.

A játékosként magyar bajnok és kupagyőztes, edzőként többek között ukrán kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Jurij Melnicsuk lett a 2021/2022-es idényben MÁV Előre-Bericap néven induló NB I.-es női csapat vezetőedzője – jelentette be hivatalos honlapján az együttes. Új igazolás az ötvenszeres magyar válogatott ütő, Szerencsés-Miklai Zsanett, a fehérorosz ütő és feladó átló Diana Karnitskaya, az orosz center Anastasia Bortnikova, valamint a szintén center Csabai Szonja, az ütő Kiss Luca, a feladó Sántosi Eszter és a center vagy feladó átló poszton bevethető Pokó Rita.

– A férfiaknál a játékosként hétszeres magyar bajnok és nyolcszoros kupagyőztes, negyvenötszörös magyar válogatott, edzőként a Magyar Kupában arany- és ezüstérmes Dávid Zoltán irányít az új idényben vezetőedzőként. A MÁV Előre-Foxconn néven induló férfi NB I.-es csapatba öt játékos érkezett a nyáron: az albán válogatott feladó Amarildo Deliu, az ugyancsak albán légiós Leonardo Doda, az ütő Balázs Bálint, az ütő és feladó átló Boa Szabolcs, továbbá a center Ambrus Bence.

A férficsapat korábbi vezetőedzője, Gelencsér Balázs sportigazgatóként dolgozik tovább a fejlődés és a jó eredmények elérése érdekében, míg a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert szakmai igazgatóként segíti a műhelymunkát. Az utánpótlás-nevelésben a MÁV Előre Sport Akadémia és az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia fuzionál, s ezentúl dr. Tálosné Rozsinszky Rita utánpótlás szakmai igazgató irányításával zajlik a jövő röplabdázóinak képzése.

Forrás és fotó: fehervarvolley.hu