Csütörtöktől szombatig Savaria Kupa

Csütörtöktől szombatig rendezik meg a szombathelyi Arena Savariában a 39. Savaria Kupa nemzetközi női röplabda felkészülési tornát. Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott mindhárom napon este 19.30 órakor lép majd pályára, sorrendben Azerbajdzsán, Csehország és Hollandia ellen.

Az azeri együttest bő egy hete egyszer már legyőzték a mienk, és ezt szeretnék ismét megtenni. A csehekkel az Arany Európa Ligában futott össze a társaság, és várhatóan igazi ki-ki meccset vív egymással a két együttes. Hollandia sztárcsapatnak számít, őket tekinthetjük a torna favoritjának az előzetes esélylatolgatás szerint.

A magyar válogatott 15 fős kerettel érkezik Szombathelyre: Király-Tálas Zsuzsanna, Bagyinka Fanni (feladók), Szakmáry Gréta, Pallag Ágnes, Török Kata, Szűcs Kinga, Kiss Gréta (szélső ütők), Németh Anett, Vezsenyi Adrienn (átlók), Pekárik Eszter, Kump Alíz, Papp Orsolya, Gyimes Zsófia (centerek), Tóth Fruzsina, Juhár Dalma (liberók). Szedmák Réka tehát már nem tart a többiekkel a tornára. A Savaria Kupa után hirdeti ki végső, tizennégy fős keretét a kapitány. A mérkőzések látogatásához minden szurkoló számára kötelező a védettségi igazolvány, amelyet a belépéskor be kell mutatni.

A Savaria Kupa programja:

Augusztus 5., csütörtök
17:00 Csehország – Hollandia
19:30 Magyarország – Azerbajdzsán
Augusztus 6., péntek
17:00 Hollandia – Azerbajdzsán
19:30 Magyarország – Csehország
Augusztus 7., szombat
17:00 Azerbajdzsán – Csehország
19:30 Magyarország – Hollandia

Fotó: cev.eu