Búcsú, emelt fővel

Csodák ugyan nincsenek, de így is emelt fővel búcsúzott a magyar női válogatott az Európa-bajnokságtól. A vasárnap esti, belgrádi nyolcaddöntőben a címvédő szerb együttes 3:0 arányban nyert a mieink ellen. 

Női Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:
Magyarország–Szerbia 0:3 (–20, –19, –17)
Belgrád, Stark Aréna, 6350 néző. V: Puecher (olasz), Fernandes Fuentes (spanyol)
Magyarország: Pallag 2, Gyimes 2, Németh A. 14, Szakmáry 10, Pekárik 3, Király-Tálas. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Kiss G. 9, Bagyinka 2, Török, Vezsenyi. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Szerbia: Ognyenovics 2, Busa 10, M. Popovics 9, Boskovics 19, Milenkovics 7, Rasics 9. Csere: S. Popovics, Blagojevics (liberók), Lazovics 1, Csarics 1, Mirkovisc, Bjelica. Szövetségi kapitány: Zoran Terzics.

Jakub Gluszak:
 – Tudtuk, kik állnak a túloldalon, talán ez is volt az oka annak, hogy idegesen kezdtünk. Amikor megnyugodtunk, cseréltem párat és elkezdtük azt játszani, amire készültünk, akkor méltó ellenfelei tudtunk lenni a világbajnoknak. Nyilván képzettebb és fizikálisan erősebb játékosok állnak a túloldalon, de jó úton járunk. Ha mindenki keményen dolgozik a következő években, akkor még közelebb kerülhetünk az európai élcsapatokhoz.

Forrás és fotó: Magyar Röplabda Szövetség