Barcikán győzött a Pénzügyőr, ismét nyert a DEAC

Kazincbarcikán nyert rangadót a férfi Extraliga legutóbbi fordulójában az éllovas Pénzügyőr. A címvédő dolgát alaposan megnehezítette a Vegyész, a győzelem sorsa csak az ötödik szettben dőlt el. A Kecskemét a MAFC, a Debrecen a Kistext otthonából hozta el a három pontot.

 

ÚJABB DEBRECENI GYŐZELEM IDEGENBEN!

A múlt heti, dunaújvárosi siker után ezen a héten is idegenben aratott fontos győzelmet a Debrecen együttese. A DEAC legénysége a Kistext ellen lépett pályára, és négy szettben bizonyult jobbnak. Az első játszma a hazaiaké volt, a térfélcsere után azonban a hajdúságiak szinte tetszés szerint érték el pontjaikat, és az egyenlítés szárnyakat adott nekik a folytatásra is. A záró játékrészben még összekapta magát a házigazda, de utolérni már nem sikerült Fodor Antal fiait. A Kistext egymás után negyedszer kapott ki a bajnokságban.

KECSKEMÉTI SIKER A MAFC OTTHONÁBAN

A vártnál is biztosabban győzött a Kecskekmét a MAFC-BME otthonában a játéknap egyik rangadóján. A vendégek a első játszma megnyerésével alapozták meg idegenbeli sikerüket, és a folytatásban már nem adtak esélyt a fővárosiaknak. Fundora 15, Argilagos pedig 14 pontot termelt a 65 perces találkozón. A vesztes csapat legjobbja a 15 pontig jutó Csoma Krisztián volt.

PÉNZÜGYŐR-DIADAL KAZINCBARCIKÁN

Az első játszmát nagy csatában a vendégek nyerték, aztán – bizonyítva jó formáját – előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a Vegyész. A Pénzügyőr bajnokhoz méltóan tejesített a folytatásban, és kiharcolta az ötödik szettet. A rövidített játékrészben, Dávid Csanád pontját követően, 5:8-nál cseréltek térfelet a küzdő felek. A borsodiak oroszlánként harcoltak, és innen is egyenlítettek. 11:11 után Kovács Zoltán szerzett fontos pontot, majd ismét a vendégek örülhettek. Da Silva meccslabdához juttatta övéit (12:14), majd eldöntötte a rangadó sorsát is. A Pénzügyőr 125 perces csata végén kerekedett felül. Kovács Zoltán 21, Dávid Csanád 14 pontot szerzett, a túloldalon Blázsovics volt a legeredményesebb 18 egységgel.

NEM KAPOTT ESÉLYT A DUNAÚJVÁROS KAPOSVÁRON

A vendég dunaújvárosiak tulajdonképpen az esélytelenek nyugalmával léptek pályára a Kaposvár Arénában, és az első szettben gyűjtötték a legtöbb pontot, amikor is 19 egységig jutottak. A folytatásban is a Fino irányította az események menetét, és végül 60 perces küzdelem végén biztosította be 3:0 arányú sikerét. A győztes csapatban Sandoval 12 pontig jutott, a mezőny legeredményesebb játékosa viszont a dunaújvárosi Pavliuk volt 13 ponttal. Bögölyék megerősítették második helyüket a tabellán.

Férfi Extraliga, 10. forduló

Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 2:3 (-23, 20, 22, -19, -13)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 110 néző. V: Ujházi, Tillmann.
VRCK: Moraes 10, Paez 8, Ciupa 17, Juhász 10, Szabó D. 10, Blázsovics 18. Csere: Dudás, Budai (liberók), Bibók, Provenzano 7, Csizmadia 1, Péter M., Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Pedro 9, Magyar 7, Dávid Cs. 14, Gacs 11, Kovács 21, Kiss D. 7. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V. 1, Rása, De Sousa 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE 3:0 (19, 16, 13)
Kaposvár Aréna, 87 néző. V: Halász, Árpás.
FINO: Hubicska 8, Sandoval 12, Iván B. 9, Bögöly 8, Vasquez 7 , Garchet 1. Csere: Bozóki (liberó), Fenyvesi 1, Radovics, Kiss M. 4, El Azhari. Megbízott edző: Demeter György.
DKSE: Hatvany, Gutierrez 6, Kisházi 1, Pavljuk 13, Laczi 6 , Farkas 2. Csere: Sümegi (liberó), Tamási, Dulcz, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MAFC-BME – Kecskeméti RC 0:3 (-21, -16, -18)
Budapest, Folyondár utca, 80 néző. V: Adler, Mezőffy.
MAFC: Gálvez 5 , Godoi 8, Lescay 6, Csoma 15, Krupánszki 7, Eke 1. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Barna 1, Jovan, Benkő. Vezetőedző: Nagy Péter.
KECSKEMÉT: Tomanóczy 8, Sidiropoulos 2, Fundora 15, Baserio 7, Argilagos 14, Gebhardt N. 2. Csere: Török (liberó). Vezetőedző: Nagy József.

Kistext – Debreceni EAC 1:3 (20, -12, -22, -22)
Budapest, Szilágyi utca, zárt kapuk mögött. V: Kiss Z., Selega.
KISTEXT: Török, De Bairros, Szabó, Grjuk , Reffatti, Makarov. Csere: Bán, Lassu (liberók). Vezetőedző: Weczera Csaba.
DEAC: Almora, Tóth A., Cesar Coelho, Remete, Fazekas , Bagics. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.

Fotó: Pénzügyőr Facebook, Kistext Facebook