Bagyinka Fanni békéscsabai visszatérése

A Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE vezetése december végén jelentette be, hogy magyar válogatott feladóval erősítette meg keretét. Bagyinka Fanni neve nem volt ismeretlen a Viharsarokban, hiszen a sportolónő Békéscsabán nőtt fel, itt kezdett el játszani és itt érte el első sikereit az utánpótlásban. A 23 esztendős, 188 centi magas játékos régi-új egyesületének honlapján nyilatkozott.

– Általános iskolás koromban kezdtem el röplabdázni, Buzássy Emíliánál, akitől két év után kerültem a BRSE-hez, ahol Nagy Attila lett az edzőm. Az elejétől fogva a feladó posztján játszottam, nem próbáltam ki mást, amit nem is bánok, nem tudom elképzelni magam máshol. Végigjártam a korosztályos csapatokat, valamint a felnőtt együttesben is bemutatkoztam.
– Mi történt veled az elmúlt időszakban?
– A gimnázium befejezését követően Kaposvárra igazoltam, ott kezdődött el igazán a felnőtt pályafutásom. Ezt követően Szombathely érintésével igazoltam Újpestre. Az UTE csapatában több, mint három évig játszottam, a klubnak fontos szerepe van karrieremben, sokat tanultam ott.
– Hat év eltelte után tértél vissza egykori nevelőegyesületedhez, Békéscsabára. Mi változott ez idő alatt?
– Nagyon örülök a kapott lehetőségnek! A Swietelsky-Békéscsaba meghatározó klub Magyarországon, sőt nemzetközileg is ismert. Úgy gondolom, hogy ez nagy előrelépést fog jelenteni a fejlődésemben. A klub körülményeivel és szervezettségével maximálisan meg vagyok elégedve, látszik, hogy magas szintű munka zajlik mind a csapatnál, mind a teljes munka szervezetnél. Jelenleg az Akadémián zajlanak az edzések, ami minden igényt kielégít, egyedülálló komplexum. Gőzerővel készülünk a szezon további részére.
– Milyen érzés hazatérni? Sikerült felvenni a ritmust?
– Nagyon jó érzés, hiszen a családom itt lakik, ami sokat jelent nekem. A lányok nagyon közvetlenek és befogadóak voltak az első perctől kezdve, bízom benne, hogy a pályán is jól fogunk tudni majd együttműködni. Ami az edzéseket illeti, a kondicionális edzések feladták a leckét, de szerintem hamar fel fogom venni a ritmust.
– Milyen tervekkel, célokkal érkeztél az egyesülethez?
– Szeretnék tovább fejlődni, ehhez minden körülmény adott. Az a célom, hogy hozzájáruljak a csapat eredményeihez és mindent meg fogok tenni azért, hogy elhódítsuk a Magyar Kupát, valamint bajnokságot tudjunk nyerni.
– Mit üzennél a BRSE szimpatizánsainak?
– Nagyon várom, hogy hazai pályán újra BRSE mezben játszhassak a klub szurkolói előtt. Ezúton is mindenkit arra buzdítok, hogy február 2-án találkozzunk a Városi Sportcsarnokban!

Forrás és fotó: brse.hu, 1mcmvolley.hu archív