Azerbajdzsánban a női válogatott – Bleicher és Kalicanin nélkül

Az azeriek meghívását elfogadva Bakiban folytatja Európa-bajnoki felkészülését a magyar női röplabda válogatott. Nemzeti együttesünk ezen a héten szerdán és pénteken is megmérkőzik majd a vendéglátókkal. 

A magyar lányok a nyári pihenő után Győrben kezdték el újra a közös munkát, és az első napok elsősorban a formába lendülésről szóltak, aztán a csapat gyakorlatok is előtérbe kerültek. A 18-as keretből a bakui indulás előtt ketten kerültek ki: a feladó Bleicher Réka és a sérüléssel bajlódó center, Kalicanin Sanja nem tartott a többiekkel Azerbajdzsánba. Az augusztusi kontinens-vetélkedőre 14 játékos utazik majd el, a végső keretszűkítés augusztus elejére várható.

A magyar válogatott az azeri vendégszereplés után ismét Győrben folytatja majd a felkészülést, augusztus elején pedig Szombathelyen, a Savaria Kupán játszik három mérkőzést, méghozzá erős ellenfelekkel. A rangos viadalon a mieinken kívül a csehek, az azeriek és az előző olimpián, valamint világbajnokságon is negyedik helyezett hollandok vesznek majd részt.

Jakub Gluszak szövetségi kapitány együttese augusztus 20-án, a szlovákok ellen kezdi meg szereplését a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű Eb-n Zadarban. A csapat ezt követően, sorrendben az Eb-újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik. A hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

 

A magyar keret:

Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Kump Alíz (1.MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Németh Anett (SC Potsdam, német), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szedmák Réka (1.MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1.MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)

Fotók: cev.eu