Amerikai átlót igazolt a Vasas óbuda

A 27 éves Andie Malloy egyelőre december végéig kötelezte el magát a női röplabda Extraligában szereplő Vasas Óbuda együtteséhez.

Paula Boonstra sérülés miatt új átló után kellett néznie a Vasas Óbuda vezetőségének, a választás az ötödik európai szezonjára készülő, amerikai Alexandra Malloyra esett.

 

– Texasból származom, és nagyszerű lehetőségnek tűnt az, hogy a Vasasba igazoljak – fogalmazott a klub honlapján a játékos. – Izgatottan várom, hogy megismerjem a lányokat és az edzői stábot. Nagy kihívásnak tartom, hogy egyszerre négy versenysorozatban is elindulunk.

A feladóátló elmondta, hirtelen jött a Vasas ajánlata, és alig pár nappal az aláírás után máris repülőre ült, hogy mielőbb csatlakozhasson új egyesületéhez.

 

– Korábban is nagyon szerettem Európában játszani, reméltem, hogy visszajöhetek egy újabb szezonra, így folyamatosan karban tartottam magam, hogy ha jön egy megfelelő ajánlat, egyből készen álljak – folytatta Malloy a piros-kék hivatalos honlapjának adott interjúban.

 

A röplabdázó korábban Németországban, Finnországban, a legutóbbi két évben pedig Spanyolországban röplabdázott, ahol az Alcobendasszal megnyerte a Spanyol Kupát, a bajnokságban pedig másodikként végezett.

 

Forrás és fotó: vasasvolleyball.hu/index/