Amerikából jöttek, és segíteni szeretnének

Mozgalmasan telik a téli szünet a DEAC férfi röplabdázóinál. A brazil Willian César Coelho Rabel és a kubai Almora Nunez Gustavo Lazaro egyaránt a hajdúságiak keretéhez csatlakozott.

A 23 esztendős centerrel a szezon végéig szóló szerződést kötött a vezetés. A kubai játékos legutóbbi csapata a MAFC volt, ezt megelőzően pedig hazájában szerepelt.
– Január ötödikén csatlakozott a keretünkhöz Gustavo, aki azóta minden edzésen szerepelt. Az eddigi benyomásaim alapján pozitív kép alakult ki róla. Remek fizikai adottságokkal rendelkezik, kiválóan sáncol, emellett a hozzáállásáról szintén csak pozitív dolgokat tudok elmondani. A 197 centiméteres magasságának és a jó súlypontemelkedésének hála nagyon magasan tudja megütni a labdákat. A feladókkal még nincs teljesen összeszokva, ám folyamatos fejlődést tapasztalok ebben a tekintetben is. Csak spanyolul beszél, emiatt a kommunikáció néha nehézkes, de Willian César sokat segít a nyelvi nehézségek áthidalásában – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.
A 25 esztendős négyes ütő, a brazil Willian César Coelho Rabel már szintén megbarátkozott a debreceni körülményekkel.
– Nagyon jók az első benyomásaim a városról és a klubról. A csapattársaim rendesek és segítőkészek, és Fodor Antal vezetőedzőről szintén csak pozitív dolgokat tudok mondani. Néha ugyan akadnak még nehézségek a kommunikációban, de ezek sem jelentenek megoldhatatlan problémát. Több olyan brazil játékost ismerek, aki jelenleg Magyarországon röplabdázik. Mielőtt meghoztam a döntésemet, felvettem velük a kapcsolatot, és ők is biztattak, hogy fogadjam el az ajánlatot. Korábban már hallottam az Extraligáról, de nem gondoltam, hogy valaha szerepelhetek ebben a bajnokságban. Bízom benne, hogy feljebb tudunk kapaszkodni a tabellán, ám az a legfontosabb, hogy a rájátszásra minél inkább összecsiszolódjunk. Legutóbb Katarban játszottam az Al Shamal együttesében. Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam, a brazilhoz képest egy teljesen más kultúrát ismerhettem meg. Különböző okok miatt sajnos nem úgy szerepeltünk a pontvadászatban, ahogy azt előzetesen elterveztük – nyilatkozta dél-amerikai légiós.
A DEAC vasárnap a Pénzügyőrt fogadja az Extraligában, és elképzelhető, hogy ezen a meccsen a szakvezető már számíthat mindkét légiósra.

Forrás és fotók: roplabda.deac.hu