A végén jött a járvány-csattanó

Véget ért a szezon, nyugovóra vonult a labda egy olyan idény után, mely örökre emlékezetes marad minden csapatnak. A gördülékeny kezdést, döcögős folytatás váltotta. Sajnos a koronavírus-járvány alapjaiban rengette meg a magyar sporttársadalmat, így a röplabdázókat is. Hiszen nézők nélkül, a pandémia árnyékában kellett napról napra pályára lépniük a játékosoknak.

Volt olyan együttes, mely meccseket volt kénytelen lemondani, mert nem volt elég hadra fogható sportolója vagy csak azért döntött a távolmaradás mellett, mert nem akarta megfertőzni az ellenfél játékosait. Az egyik megoldás a halasztás lett volna, ám ebben nem mindig volt partner az ellenfél…

Nem csak a hazai, a nemzetközi szereplést is alaposan befolyásolta az egész Európába begyűrűzött betegség. Elég csak arra gondolni, hogy a Bajnokok Ligájában elindult Fino Kaposvár férfi csapata a sok maródi miatt kénytelen volt visszalépni az elit sorozattól. A hölgyeknél a Nyíregyháza a Covid miatt el sem indult a nemzetközi porondon. A Vasas Óbuda viszont letette névjegyét a női BL-ben, s végül a CEV-kupa elődöntőjének kapujában búcsúzott el Európától. Ugyanebben a sorozatban a Békéscsaba a nyolcaddöntőben pottyant ki. A Challenge-kupában jött a kimagasló eredmény, hiszen Somogy női együttese, az 1. MCM-Diamant Kaposvár első magyar egyletként bejutott a legjobb négy közé.

A honi pontvadászatban és a Magyar Kupában – sok gond ellenére is – a női és a férfi vonalon is nívós összecsapásokat láthattunk, igaz leginkább csak a televízióban vagy éppen streamen követhettük a történéseket. A legvégére maradt aztán a csattanó, a női bajnokságban ugyanis a Nyíregyháza és a Békéscsaba csapott volna össze, ám a járvány közbeszólt, s a nyírségiek játék nélkül lettek aranyérmesek. Nem tudom, történt-e valaha csak hasonló is a világ röplabda pályáin.

Annak tükrében főleg sajnálhatjuk a történteket, hogy a bronzcsata is látványos, nagy küzdelmet hozott, melyben két mindenre elszánt és motivált gárda csapott össze. Nagy kár, hogy nem láthattuk, mire ment volna egymással Németh Szabolcs és Tóth Gábor társulata.

Volleypress

Mit ér a nemzetközi szereplés?

Jól kicentizték – az ötödik meccs ötödik játszmája döntött a bronzról

A nyírségiek játék nélkül lettek bajnokok